Kush ishte Arzana Kraja, regjisorja që u gjet e vdekur?

By

Regjisorja Arzana Kraja është gjetur e vdekur mëngjesin e sotëm në Lagjen “Emshir” në Prishtinë.

Arzana e cila ishte vajza e kryetarit të Akademisë së Shkencave të Kosovës, Mehmet Kraja  ka dhënë kontribut në fushën e kinematografisë.

Njihet për filmin “Fusha e mëllenjave”, që kishte hapur zyrtarisht  edicionin e 11-të të PriFest.

Ky film ishte prodhim i shtëpisë kinematografike Circle Production (Kosovë – Besnik Krapi) në bashkëpunim me Britaninë e Madhe dhe Action Production (Shqipëri-Gerta Qurku). Ky film është përkrahur nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe nga Qendra Kombëtare e Kinematografisë, Shqipëri.

Problemet e një të burgosuri politik shqiptar, i cili e ka vështirë të jetojë me të kaluarën, ishin shfaqur në filmin debutues të regjisores Arzana Kraja.

“Fusha e mëllenjave” ishte pretendent për çmim edhe në ngjarjen prestigjioze të filmit ‘Berlinale’.

Arzana Kraja ishte skenariste dhe regjisore edhe e filmit të metrazhit të shkurtër “Shkurta”.

Artikuj të ngjashëm