Kur preferohet të stërviteni nëse po agjëroni këtë Ramazan?

By

Duhet të jeni tepër të kujdesshëm me stërvitjet tuaja kur Ramazani të fillojë të shtunën.

Kjo është arsyeja pse Mohsin Hussain, ndihmës menaxheri i palestrës në PureGym Birmingham, ka mbledhur disa këshilla dhe rutina ushtrimesh posaçërisht për muajin në vijim.

Mohsin thotë se është një ide e mirë ta merrni shtruar aktivitetin fizik gjatë ditëve të para të agjërimit, sepse trupi juaj do të duhet të përshtatet.

“Në aspektin fiziologjik”, vazhdoi ai, “koha më e mirë për t’u stërvitur do të ishte gjatë dritares së ngrënies midis perëndimit të diellit dhe lindjes së diellit. Kjo është kur trupi juaj do të furnizohet me karburant nga Iftari, dhe ju do të jeni në gjendje të pini ujë, si dhe të rimbusheni pas. Shumica e PureGym janë të hapura 24 orë në ditë dhe do të jenë të hapura gjatë kësaj kohe.

“Megjithatë, mund të mos jetë gjithmonë e mundur të stërvitesh gjatë kësaj kohe; kjo është koha kur trupi juaj zakonisht do të ishte në gjumë, kështu që mund të jetë e vështirë për të marrë energji për stërvitje, veçanërisht pasi namazi i teravive kërkon shumë energji.

“Të stërviteni rreth një orë para Iftarit është gjithashtu një opsion i mirë, pasi do të thotë që mund të pini ujë dhe të hani pasi të keni mbaruar stërvitjen. Do të jeni të uritur dhe të dehidratuar në këtë pikë, kështu që tërhiqeni intensitetin – tani nuk është koha për seanca kardio me intensitet të lartë ose për të arritur një më të mirë personale.’ /Prive.al

Artikuj të ngjashëm