Kujdes! Ngrihet alarmi për rrezikun e akulloreve të paketuara

By

Drejtoria e Shëndetit Mjedisor ka lëshuar paralajmërime për një numër produktesh, pasi ato u zbuluan se potencialisht përmbajnë oksid etileni.

Oksidi i etilenit është kancerogjen dhe përdoret në sasi të vogla si pesticid dhe agjent sterilizues.

Nuk lejohet të përdoret në ushqimet e shitura në Bashkimin Evropian, por është miratuar për përdorim nga vendet e tjera jashtë BE -së. Megjithëse konsumi i produktit të kontaminuar nuk paraqet një rrezik të menjëhershëm për shëndetin, ekziston një rrezik në rritje nëse vazhdon konsumi i këtij kimikati në ushqimet e kontaminuara për një periudhë të gjatë kohore.

Produktet e kujtuara përfshijnë një përzgjedhje të akulloreve të njohura si Sacker Ice Cream Bar Multipacket, Twix Ice Cream Bar, Bounty Ice Cream Bar Multipacket, Ice Cream Kit Kat Stick dhe Ice-cream Extreme Sundae Caramel Multipack.

Një listë e plotë e produkteve të rrezikshme mund të gjendet në faqen e internetit të Drejtorisë së Shëndetësisë.

Artikuj të ngjashëm