KOSOVË URIME – Një moment kur Adelina Ismaili këndonte ushtrisë

By

Nuk ka kosovar që nuk e di këngën e saj. Këngëtarjae famshme Adelina Ismaili, dikur i këndonte Ushtrisë së Kosovës dhe përmes këngëssë saj, e paraqiste dëshirën e gjithë qytetarëve për të pasur ushtri.

“Ushtrinë time do ta bëj me Ibrahim Rugovën”, ishte një frazë e këngës së Ismailit, të cilën ajo e këndonte në vitet e 90-ta, një kohë shumë e vështirë politike.

Deputetët e Kuvendit të Kosovës sot kanë votuar pro projektligjit përtransformimin e  Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri.

Ky ligj përcakton kompetencat, organizimin dhefunksionimin e FSK-së , siforcë multietnike, profesionale, e armatosur dhe e autorizuar për të shërbyernë vend dhe jashtë vendit, në pajtim me mandatin e dhënë kushtetues dhe ligjornë mbrojtje të integritetit territorial, qytetarëve, pronës dhe interesave eRepublikës së Kosovës, dhe e cila i nënshtrohet kontrollit civil demokratik,njofton Klan Kosova. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm