Kompania e njohur padit për miliona dollarë Kanye West

By

Gap po kërkon mbi 2 milionë dollarë nga Kanye West në mënyrë që të mbulojë kostot që mund të pësojnë në një proces gjyqësor që i akuzon ata se kanë modifikuar një vitrinë me qira të Yeezy pa leje.

Gjigandi i shitjes me pakicë është paditur nga kompania komerciale e pasurive të paluajtshme, Art City Center, e cila zotëron ndërtesën e vendosur në qendër të Los Angeles, për gjoja se ka bërë ndryshime ‘të shumta, domethënëse, të pamiratuara’.

Gap e dha pronën me qira nga prilli 2021 deri në shtator 2022 – që është kur West ndërpreu papritmas partneritetin e tij me markën – dhe pagoi mbi 104,000 dollarë qira në muaj, sipas RadarOnline.

Si pjesë e marrëveshjes së tyre, Gap nuk u lejua të modifikonte ndërtesën pa kërkuar miratimin nga kompania.

Në një padi të paraqitur në tetor 2022, Art City Center kërkoi që Gap t’i dorëzonte 1.5 milion dollarë për të rivendosur vendin.

Por marka e veshjeve këmbëngul se të gjitha ndryshimet u bënë nga West pa miratimin e tyre dhe ngriti një padi të veçantë në prill kundër reperit për të mbuluar çdo dëmtim të mundshëm si dhe tarifat e avokatëve.

Gap po kërkon mbi 2 milionë dollarë nga Kanye West në mënyrë që të mbulojë kostot që mund të pësojnë në një proces gjyqësor që i akuzon ata për modifikimin e një vitrine të dhënë me qira të Yeezy pa leje;  parë në 2019

“Kryerja e punës jo vetëm që ka shkelur Marrëveshjen Strategjike, por mënyra e përgatitjes dhe kryerjes së punës ka shkaktuar nevojën për riparime dhe restaurim të pretenduara në ankesë”, thuhet në dosjen e gjykatës.

Ata sugjerojnë më tej se West kishte shkelur kontratën duke ‘bërë dhe jo riparuar ose restauruar ndryshimet e mësipërme’ të cilat më pas ‘drejtpërsëdrejti dhe afërsisht shkaktuan që Gap të kryente shpenzime për riparimin dhe restaurimin e ambienteve.’

West nënshkroi një kontratë 10-vjeçare me Gap në 2020, por e tërhoqi nga priza partneritetin e tyre në fund të vitit të kaluar, duke pretenduar se marka shkeli marrëveshjen e tyre duke mos lëshuar veshje siç ishte planifikuar ose duke hapur dyqane.

Menjëherë pas kësaj, mallrat e Yeezy Gap u tërhoqën nga raftet dhe në internet.

Por marka e veshjeve këmbëngul se të gjitha ndryshimet u bënë nga West pa miratimin e tyre dhe ngriti një padi të veçantë në prill kundër reperit për të mbuluar çdo dëmtim të mundshëm si dhe tarifat e avokatëve; parë në vitin 2022.

Goditëse: Disa nga artikujt më të kërkuar janë kapuçat dhe bluzat që kanë mbishkrimin ikonik të bllokut Gap në pjesën e përparme dhe imazhin e një pëllumbi të printuar në anën e pasme.
Moda: Modelet e bëra nga ylli kishin një nuancë të errët

 

Gap ishte më parë ndër operatorët më të mëdhenj të dyqaneve tregtare në vend, por marka është shkatërruar që nga pandemia dhe ka mbyllur 299 dyqane në të gjithë Amerikën e Veriut që nga tetori 2020.

Artikuj të ngjashëm