Kjo këngëtare theu rekord për notën më të ulët si një grua (VIDEO)

By

Një këngëtare nga British Columbia, Kanada, theu rekord botwror kur arriti të këndonte një notë C1 – nota më e ulët C në një piano standarde – dhe kapi titullin e notës më të ulët vokale nga një femër.

Joy Chapman, nga Surrey, tha se ajo gjithmonë ka pasur një gamë të gjerë vokale, duke bërë që ajo shpesh të përgjohej për të kënduar pjesët mashkullore të këngëve.

“Meqenëse mund të këndoja shumë ulët, unë isha mashkulli rezident. Por gjithashtu mund të këndoja shumë lart”, tha Chapman për CBC News.

Chapman tha se mbesa e saj e inkurajoi atë të shkonte për rekord botëror pasi zbuloi notën e mëparshme më të ulët të kënduar nga një femër ishte një D2, nota e dytë më e ulët D në një piano.

Ajo tha se u deshën disa përpjekje për të thyer rekordin, pasi u përballën me probleme përfshirë emetuesin e ulët në mikrofon duke dështuar të merrte shënimet e saj të ulëta.

Chapman postoi një video në YouTube duke treguar momentin kur ajo theu rekordin.

Artikuj të ngjashëm