Kjo është lista që ju duhet nëse po kërkoni filma që kanë tematikë pandeminë

By

Gjëja e fundit që ju duhet tani, është të keni frikë. Numri i vdekjeve të pandemisë COVID-19 rritet gjatë ditës, dhe kjo është e mjaftueshme për të ngjall frikë edhe tek personi më trim.

Si rezultat, shumica e njerëzve po mbyllen veten brenda shtëpisë derisa kriza të kalojë. Sidoqoftë, ndërsa disa nga ata njerëz do të zgjedhin të shpërqendrojnë veten me ndonjë argëtim, të tjerët po kthehen drejt filmave që i detyrojnë ata të përballen me ankthet e tyre, dhe nuk ka asgjë të keqe me këtë.

Carriers (2009)

Nëse jeni duke kërkuar një përshkrim më të çuditshëm dhe realist të një pandemie në një botë pas-apokaliptike, Carriers është filmi për ju. Historia paraqet një grup miqsh ndërsa ata u përpoqën të gjejnë një zonë pa murtaja dhe të presin që gjërat të qetësohen. Sidoqoftë, gjatë rrugës për atje, ata takohen me një burrë dhe vajzën e tij të infektuar, e cila më pas përhapë sëmundjen te një anëtar i grupit. Ky është një film i ngadaltë, dramatik dhe plotësisht i zymtë.

Carriers

Black Death (2010)

Pandemia më brutale në histori ishte murtaja Bubonike, e cila u zhvillua në vitet 1300 dhe vrau 200 milionë njerëz. Ajo shërben gjithashtu si sfondi i këtij filmi fantastik-aventurë nga regjisori anglez Christopher Smith. Historia paraqet një grup puritanësh të cilët vendosin të gjejnë një fshat që jo vetëm se nuk ka mortajë, por ku ka pasur raporte për magji të zezë që përdoret për të mbajtur larg sëmundjen dhe gjithashtu për të ringjallur të vdekurit. Vdekja e Zezë nuk përqendrohet shumë tek vetë murtaja, por është një fijë argëtuese, që përmban beteja me shpata, besëtytni fetare, okultizëm dhe një finale të lezetshme. Sean Bean gjithashtu luan në këtë film, por pyetja e madhe është: a mbijeton? Shikojeni tani për ta zbuluar.

Black Death

Contagion (2011)

Askush nuk hyri në vitin 2020 duke pritur që Contagion i Steven Soderbergh të ishte një nga filmat më të përfolur të këtij viti. Sidoqoftë, bota po përjeton një pandemi globale që po ngjason mjaft me sëmundjen në film.

Contagion

Flu (2013)

Nga Koreja e Jugut, ky film ka të bëjë me një virus që shpërthen nëpër Bundang dhe bën që qyteti të karantinohet. Të infektuarit kanë vetëm 36 orë për të jetuar. Ata gjithashtu vjellin gjak të nxirë dhe është vërtet i rëndë. Dhe pa asnjë njeri të aftë të hyjë ose të dalë nga qyteti, kaosi mbretëron ndërsa ndërpritet komunikimi dhe shpërthejnë trazirat.

Flu

The Last Days (2013)

Nga të njëjtët kineastë si Carriers, ky film do të rezonojë me shumë shikues tani për tani pasi bëhet fjalë për distancimin shoqëror. Epidemia në Ditët e Fundit e shndërron njerëzimin në agorafobë sepse akti i të dalurit jashtë, në botën e hapur, shqipton vdekjen. Por një inxhinier softuerësh duhet të gjejë të dashurën e tij, kështu që ai të lirojë ndërtesën e tij dhe të dalë jashtë, duke lundruar në tunele nëntokësore dhe kudo tjetër që i siguron strehim, gjatë udhëtimeve të tij.

Last Days

Virus (2019)

Ky film megjithëse i trilluar, bazohet në ngjarjet e vërteta që kanë të bëjnë me shpërthimin e Nipahut 2018 në Indi. Sëmundja vlerësohet të ketë vrarë të paktën 75 përqind të të infektuarve, por ky film kronikon një përpjekje të një komuniteti të vogël për të parandaluar përhapjen e tij. Virus nënvizon se sa shumë punë bëjnë mjekët dhe epidemiologët e përmbajnë krizën, dhe filmi do t’ju japë edhe më shumë admirim për njerëzit që punojnë në ato fusha.

Virus

Artikuj të ngjashëm