Kim Kardashian i del në mbrojtje reperit Gunna

By

Kim Kardashian foli në favor të reperit të burgosur Gunna në postimet e shumta të shpërndara në Instagram Stories të enjten.

Ylli 41-vjeçar shkroi në postime tekstesh të njëpasnjëshme se Gunna po mbahej pa prova, pasi ai u akuzua në maj me bashkëpunëtorin e tij të rregullt Young Thug dhe 26 të tjerë për një bandë, akuza të lidhura, duke përfshirë vrasje dhe grabitje me armë.

Kardashian, e cila është bërë një avokate e të burgosurve gabimisht vitet e fundit, përshkroi atë që ajo e konsideronte si një rast të paqartë kundër Gunna-s (emri i vërtetë: Sergio Kitchens).

“Imagjinoni të uleni në një qeli burgu për 155 ditë pa asnjë detyrim, kur prova e vetme kundër jush është një biletë për një ngjyrë të dritares që nuk ka lidhje me të dhe dikush që thotë se nuk keni qenë në një bandë”, filloi Kim postimin e saj me tekst.

“Kjo është vendi ku miku im Sergio e gjen veten sot pasi lidhja e tij u mohua për herë të tretë, pavarësisht se nuk kishte asnjë provë që ai kreu një krim.”

Ajo përshkroi ‘kënaqësinë’ që kishte takuar reperin në fillim të këtij viti. Edhe pse ajo nuk specifikoi rrethanat, të dy morën pjesë në Met Gala në New York City më 2 maj të këtij viti, vetëm disa ditë para arrestimit të Gunna-s.

“Ai e vlerësoi interesin tim për reformën në drejtësinë penale dhe më kërkoi të hidhja një sy në rastin e kushëririt të tij,” tha ajo, me sa duket duke iu referuar takimit të tyre të parë.

Kim shtoi se kohët e fundit ajo kishte punuar me ekipin ligjor të muzikantëve, duke shtuar se, “faktet e çështjes së tij janë një shembull tjetër se pse “sistemi i drejtësisë” nuk është gjë tjetër veçse i drejtë”.

Ylli i Kardashians më pas shpalosi ato që ajo i konsideroi si ‘faktet’ relevante pas burgosjes së Gunna-s.

Ajo vuri në dukje se ‘prokurorët pretenduan frikësimin e dëshmitarëve’, por pretendoi se askush në fakt nuk kishte thënë se ai i kërcënoi ata, as nuk kishte vënë në dukje dikë tjetër që ai pretendohej se kishte kërcënuar.

Ish-bashkëshortja e Kanye West shprehu gjithashtu skepticizëm për pretendimet e prokurorëve se një infermiere i kishte dhënë reperit drogë ilegale, pasi ‘infermierja thotë se kjo është e pavërtetë dhe nuk ka zero prova që ka ndodhur’.

Ajo sugjeroi se prokurorët madje mund të keqinterpretojnë një pjesë kryesore të provave.

“Prokurorët pretenduan se ai ishte në një bandë bazuar në dëshminë e një dëshmitari, por kur e lexoni atë dëshmi, thuhet konkretisht se ai nuk është në një bandë dhe dëshmitari nuk e njeh vërtet dhe intervista është 3 vjeçare e vjetër.

Pavarësisht se prokurorët dyshohet se nuk kanë prova që e lidhin Gunna me ndonjë krim, ose nuk kanë ndonjë informacion “që tregon se ai është një rrezik për komunitetin”, ajo vuri në dukje se “Sergio iu mohua lidhja e tij edhe një herë sot”.

Kardashian tha se Gunna ka të ngjarë të kalojë shumë më shumë kohë në burg, pasi gjyqi i tij në janar ka të ngjarë të vazhdojë, që do të thotë se ai do të “ulej në burg edhe më gjatë”.

“Sergio meriton më mirë dhe ne të gjithë duhet të kërkojmë më mirë”, përfundoi ajo, duke shtuar hashtagun, “#FreeGunna”.

Edhe pse Gunna dhe reperi Young Thug u arrestuan në të njëjtën kohë, Kim nuk e përmendi atë.

Artikuj të ngjashëm