Këto janë suplementet më të rëndësishme për shëndetin e trurit tuaj

By

Suplementet e trurit mund të ndryshojnë lojën për mirëqenien tuaj mendore, por nëse nuk po merrni atë të duhurin për ju, mund të mos merrni asnjë. Ashtu si pjesa tjetër e trupit, ndonjëherë ka mangësi në tru. Në mënyrë që të përfitoni sa më shumë nga suplementet tuaja, së pari duhet të kuptoni se çfarë ju mungon.

Bryan Hixson, Drejtor i Neuroshkencës në Qendrën e Performancës së Trurit (në të njëjtin vend ku Kourt bëri hartën e trurit të saj), është këtu për të zbërthyer suplementet kryesore të trurit në treg dhe si të siguroheni se ato po u shërbejnë vërtet nevojave tuaja.

Omega-3

“Truri juaj është 60% yndyrë, dhe gjysma e kësaj është acide yndyrore omega-3. Omega-3 janë po aq thelbësore për trurin tuaj sa proteinat për muskujt tuaj. Ato janë blloqet kryesore të ndërtimit të lidhjeve elektrike në trurin tuaj,” shpjegon Bryan.

Mungesa e omega-3 mund të ketë një ndikim të madh në funksionimin e trurit tuaj dhe është treguar në studime se lidhet me ADHD, kujtesën e dobët, plakjen e përshpejtuar të qelizave, reduktimin e performancës atletike dhe një rrezik në rritje të demencës.

Magnezi

“Magnezi është një lëndë ushqyese thelbësore që vepron si një roje për të shkaktuar aktivitetin e valëve të trurit kur është e nevojshme dhe për të bllokuar valët e trurit që të mos shkaktohen kur nuk nevojiten”, thotë Bryan.

Nëse ju mungon magnezi, këto valë të trurit qëndrojnë aktive, duke mbajtur një pjesë të trurit tuaj në “një gjendje hipervigjilente”.

“Mungesa e magnezit mund të çojë në mosrregullim të valëve të trurit,” shton ai, “i cili shoqërohet me çrregullime të tilla si ankthi, OCD, depresioni, migrena dhe pagjumësia.”

Vitamina B

“Familja e vitaminave B është jetike për shëndetin optimal të trurit dhe funksionin kognitiv”, thotë Bryan. “Ato luajnë një rol të rëndësishëm në prodhimin e neurotransmetuesve si dopamina, serotonina dhe GABA, të cilët rregullojnë nivelet tuaja të energjisë, motivimin, lumturinë dhe ndjenjën e paqes. Vitaminat B kanë qenë gjithashtu të lidhura me parandalimin e rënies së kujtesës.” Acidi Butirik

Acidi butirik është një acid yndyror me zinxhir të shkurtër (SCFA) që vjen nga bakteret e mira në zorrë që shpërbëjnë fibrat dietike. Kur keni mungesë të acidit butirik, zorra lufton për të mbajtur të balancuar nivelet e baktereve, gjë që është lidhur me sëmundje të tilla si Alzheimer dhe Parkinson.

“Kërkimet sugjerojnë se ky lloj procesi fermentimi luan një rol të rëndësishëm në ruajtjen e barrierës gjaku-tru, duke mbrojtur kundër sëmundjeve neurodegjenerative,” ndan Bryan. “Për më tepër, aftësitë e tij anti-inflamatore luftojnë kundër inflamacionit të trurit të lidhur me sëmundje të tilla si Parkinson.”

Artikuj të ngjashëm