Keni nevojë për një pastrim të gjumit? Ja si ta bëni këtë

By
Ka vërtet një pastrim për çdo gjë—përfshirë pushimin tuaj të bukurisë. Për të ndarë se çfarë përfshin pastrimi i gjumit, Poosh kontaktoi me themeluesen dhe ekspertin e certifikuar të gjumit të faqes së gjumit, të natës së mirë, Alanna McGinn, për njohuritë e saj.“Gati për këtë bombë të së vërtetës? Nëse nuk jeni duke fjetur mirë – ose mjaftueshëm – të gjitha klasat e ushqimit dhe tjerrjes me bazë bimore në botë nuk do t’ju mundësojnë të arrini shëndetin tuaj më të mirë. Fakti është se pa pushim të mjaftueshëm, nuk do të bëni zgjedhje të zgjuara ushqimore ose nuk do të keni energjinë e nevojshme për t’u stërvitur”.

Gjumi është kritik. Megjithatë është gjithmonë i fundit në listë, dhe rrallëherë një prioritet. Nëse jeni vërtet të përkushtuar ndaj shëndetit tuaj, duhet të jeni po aq të përkushtuar ndaj gjumit tuaj. Nëse doni t’i jepni prioritet mbylljes së syve, provoni këtë pastrim shtatë nate me shtatë hapa të gjumit për të ndihmuar në pastrimin e higjienës së keqe para gjumit dhe për të rinovuar përkushtimin tuaj për të marrë pushimin që ju nevojitet.

1. Nëse zgjoheni në mes të natës dhe nuk mund të bini përsëri në gjumë, ngrihuni nga shtrati. Shkoni në një dhomë tjetër, por mbajini gjërat të qeta, të errëta dhe pa ekran. Lexoni një ose dy kapituj në dritë të ulët, dëgjoni muzikë qetësuese ose ngjyra. Provoni përsëri pas 20 minutash ose më shumë dhe vazhdoni procesin derisa të mund të bini në gjumë.2. Nëse mendoni mendime negative për gjumin, ai vetëm do të ushqehet me modelet tuaja të dobëta të gjumit dhe do t’i nxisë ato për të vazhduar. Kthejini mendimet tuaja negative në pozitive duke zgjedhur disa pohime qetësuese që mund t’i përsërisni gjatë gjithë ditës. Nëse praktikoni vazhdimisht pohime pozitive, do të shihni rezultate në tre deri në katër javë.

3. Dhoma juaj e gjumit duhet të jetë vetëm për gjumë. Sigurohuni që dhoma juaj e gjumit të jetë e errët, e qetë dhe e freskët. Gjithashtu, duhet të rivlerësoni dyshekun tuaj çdo pesë deri në tetë vjet. Nëse keni vështirësi për të marrë të gjitha zzz-et tuaja, dysheku juaj mund të jetë fajtori.

4. Të qetësosh mendjen sa të tërhiqet, mund të jetë e vështirë.Mbani një ditar në komodinën tuaj dhe shkruani të gjitha shqetësimet tuaja përpara se të shkoni në shtrat.

5. Ekranet janë një nga prishësit më të mëdhenj të gjumit. Pajisjet elektronike duhet të fiken të paktën 60 minuta para gjumit.

6. Shkoni në shtrat dhe zgjohuni në të njëjtën orë çdo ditë, madje edhe në fundjavë. Ju duhet të bëni shtatë deri në tetë orë sy të mbyllur në natë. Kur e sinkronizoni vazhdimisht gjumin tuaj me ritmet natyrale të gjumit dhe orën biologjike 24-orëshe, ju jeni në gjendje të arrini gjumin më të mirë restaurues të mundshëm.

7. Ndiqni një rutinë të qëndrueshme para gjumit që do ta përgatisë trupin tuaj për natën dhe do të ndihmojë në çlirimin e melatoninës, hormonit tuaj natyral të gjumit.

Mos harroni se duhen 21 ditë për të ndryshuar plotësisht zakonet. Jini të durueshëm dhe qëndroni të qëndrueshëm me pastrimin e ri të gjumit dhe ka të ngjarë të shihni ndryshime drejt shëndetit më të mirë para gjumit!”

Artikuj të ngjashëm