Kanye West shpenzoi milionat e tij për një fushatë presidenciale që dështoi!

By

Fushata presidenciale e Kanye West më 2020 i kushtoi reperit dhe stilistit gati 12.5 milionë dollarë nga paratë e tij, sipas një raporti të lëshuar nga Komisioni Federal i Zgjedhjeve.

Artisti financoi vet shumicën e fushatës së tij, e cila filloi vetëm katër muaj para ditës së votimit, duke mbledhur vetëm 2 milionë dollarë për kontribuesit e jashtëm.

Kjo mungesë entuziazmi u transferua në kutinë e votimit ku West, 43 vjeç, fitoi 66,000 vota në të gjithë vendin, mesatarisht shpenzimet e fushatës së tij përfundimtare me gati 200 dollarë për votë.

Dokumentet përfundimtare të financave të reperit vijnë vetëm disa ditë pas konfirmimit të divorcit të tij me Kim Kardashian, një ndarje për të cilën disa burime thonë se u vu në lëvizje pasi West ndau detaje intime në lidhje me martesën gjatë fillimit të fushatës së tij më 4 korrik.

Në përgjithësi, fushata e West, ishte përqendruar  në platformën e tij në vlerat e krishtera, konservatorizmin fiskal dhe reformën e drejtësisë penale, përfundoi me 1.3 milionë dollarë në arkat e tij.

Fondet e West duken thjesht si qindarka krahasuar me Presidentin e tanishëm Joe Biden, i cili ishte në gjendje të grumbullojë më shumë se 1 miliard dollarë, ndërsa ish-Presidenti Donald Trump ngriti më shumë se 811 milionë dollarë.

Burimi: DailyMail.co.uk

Artikuj të ngjashëm