Kanye West paditet përsëri, por tani për një arsye tjetër

By

Kanye West po përballet me veprime ligjore pasi një ish-punonjës i shkollës së tij private në Kaliforni pretendoi se u pushua nga puna pasi raportoi për kushte të pasigurta në shkollë.

Ye, siç thotë tani reperi, u emërua si i pandehur në një padi nga ish-punonjësi Isaiah Meadows i Yeezy Christian Academy, një shkollë private e krishterë e nisur nga Ye, sipas padisë së ndarë me Guardian.

Sipas padisë së paraqitur në gjykatën e lartë të qarkut të Los Angeles, Meadows pretendon se ai u pushua në shenjë hakmarrjeje për ngritjen e pyetjeve rreth çështjeve të sigurisë në shkollë, e cila më vonë u bë Akademia Donda.

Meadows filloi të punonte në shkollë si ndihmës drejtor në vitin 2020, duke fituar 18,400 dollarë në muaj. Meadows pretendon se atij iu premtua ndihmë me qira për të përballuar një shtëpi më afër shkollës, në Calabasas.

Por Meadows pretendoi se vetëm tre muajt e parë të qirasë së tij ishin paguar. Meadows tha se ndihma e tij për qiranë ishte ndërprerë dhe ai u pezullua nga pozicioni i tij pasi ngriti shqetësime për funksionimin e shkollës.

Në përgjithësi, Meadows tha se ai shpenzoi mbi 60,000 dollarë për të mbuluar pjesën e mbetur të qirasë së tij.

Gjatë mandatit të tij si ndihmës drejtor, Meadows tha se ai njoftoi zyrtarët e shkollës për çështje të shumta të shëndetit dhe sigurisë.

Në padi, Meadows tha se klasa kryesore e shkollës nuk kishte xhami në xhamin e saj “sepse [Ye] u shpreh se nuk i pëlqente xhami”. Uji u derdh në klasë dhe bëri që një erë e mykur të mbetej, pohoi Meadows.

Meadows pretendoi se instalimet elektrike të dobëta në Yeezy Christian Academy shkaktuan “një zjarr elektrik filloi pranë zonës së ngrënies së studentëve”. Shkollës së paakredituar gjithashtu i mungonte uji i ngrohtë dhe kishte probleme me gropën e saj septike, e cila “mbushte çdo ditë, duke shkaktuar një erë të tmerrshme”, thuhej në padi.

Meadows u rikhye më vonë, por nuk u punësua si ndihmës drejtor, përkundrazi u degradua.

Shkolla kaloi në Donda Academy dhe ndryshoi vendndodhje. Por problemet vazhduan, pretendoi Meadows.

Pavarësisht se paguante 15,000 dollarë në vit, Akademia Donda nuk kishte energji elektrike për muajt e parë të funksionimit të saj, pohoi Meadows. Instruktorët u detyruan të jepnin mësim “nën llambat komerciale të përmbytjes, të mundësuara nga një gjenerator”.

“Është thjesht absolutisht e frikshme ajo që po ndodh në këtë shkollë,” tha Ron Zambrano, një avokat që përfaqëson Meadows dhe paditës të tjerë që paraqesin ankesa kundër Ye.

Akademia Donda u mbyll në vitin 2022. Zyrtarët e shkollës thanë se planifikonin të rihapnin në shtator 2023.

Artikuj të ngjashëm