Ka një arsye astrologjike pse gjithnjë zgjidhni të njëjtin ‘tip’ të partnerit

By

Një nga çelësat më të rëndësishëm për të qenë në një lidhje të suksesshme është të qenit me partnerin e duhur. Por kur e shihni veten të dashuroheni në të njëjtin tip njeriu dhe lidhjet tuaja përfundojnë në të njëjtën mënyrë, mund të jetë çështje më e madhe nga sa mendoni.

Në fakt, një studim i Universitetit të Torontos në vitin 2019 zbuloi se shumica e njerëzve kanë një “tip” që i tërheë. Edhe nëse keni qëllimet të dilni jashtë këtij lloji, disa njerëz natyrisht do të gravitojnë drejt njerëzve që janë të ngjashëm me ish të dashurit/at. Kështu që disa njerëz janë thjesht të programuar në atë mënyrë, dhe ka një arsye astrologjike pas saj.

Nëse keni menduar ndonjëherë pse nuk mund të ndaleni së rëni për të njëjtit lloje njerëzish, astrologët do të shikojnë gjërat e mëposhtme për të gjetur arsyen pse.

Është normale të jesh i tërhequr drejt njerëzve që ndjehen të njohur. Ka një ngushëllim në të diturit se çfarë të presësh. Nëse vazhdoni të bini për një shenjë të caktuar, kjo mund të jetë për shkak të Nyjës tuaj Jugore. Ndërsa Jennifer Lakshmi Dove, astrologe e lidhjeve dhe trajnere e jetës, thotë se ajo menjëherë do të kërkojë vendosjen e Nyjës së Jugut, i cili ka të bëjë me të kaluarën.

“Për shumë arsye, ne priremi të jemi partnerë me njerëz të ngjashëm me prindërit tanë derisa të kemi shëruar çështjet e fëmijërisë dhe jemi të gatshëm të provojmë diçka ndryshe”, thotë Dove. Nëse një klient ka nyjen e tyre të Jugut në Bricjap, nuk është e rrallë që partneri i tyre të jetë Bricjapi.

Ka 12 shtëpi në një tabelë astrologjike dhe secila është e lidhur me një shenjë. Sipas astrologes Elisa Robyn, PhD, secila shtëpi përfaqëson ku ne luajmë çështjet dhe pikat tona të forta dhe ngjarjet në jetën tonë. Kur bëhet fjalë për çështjet e lidhjeve, astrologët zakonisht do të shikojnë shtëpinë e shtatë të partneriteteve dhe shtëpinë e tetë me lidhje më të thella.

Por nëse ka modele të përsëritura, disa do të shikojnë shtëpinë e katërt. “Traumat dhe plagët tona të së kaluarës janë shkaktuar nga njerëzit me të cilët jemi në lidhje, kështu që ne jemi qartë këtu për të ndihmuar njëri-tjetrin të rriten përmes së kaluarës në të tashmen,” thotë Dove. Meqenëse modelet e marrëdhënieve kanë tendencë të rrjedhin nga fëmijëria, një astrolog mund të shikojë shtëpinë e katërt të familjes, fondacionit dhe shtëpisë. Sipas Dove, kur ka planetë dhe asteroide atje, kjo mund të tregojë se dikush po tërheq të kaluarën e tyre në të tashmen e tyre. Ata mund të kenë tendencën të tërheqin partnerë ose situata të ngjashme me ato që mësuan gjatë fëmijërisë.

 

Artikuj të ngjashëm