Joker – filmi më fitimprurës i dalë nga librat komikë (VIDEO)

By

Joker është bërë filmi më fitimprurës i dalë nga librat komikë i të gjitha kohërave, pasi ka mbledhur më shumë se 950 milionë dollarë në arkën mbarëbotërore.

Ky film tregon historinë se si Arthur Fleck (luajtur nga Joaquin Phoenix) bëhet Joker, armik i Batman dhe një nga vrastarët më të famshëm të librave komikë ndonjëherë.

Joaquin Phoenix

Joker tani ka fituar 15 herë më shumë se sa shuma e shpenzuar për t’u realizuar, raporton Forbes.

Regjisori Todd Phillips e bëri filmin me një buxhet prej 62.5 milionë dollarë, një pjesë e buxhetit të shumë përshtatjeve të librave komik.

Avengers: Endgame, filmi më i lartë bruto i të gjitha kohërave, ka fituar afër 2.8 miliardë dollarë por kishte një buxhet prej 356 milionë dollarë.

Endgame ka bërë më shumë në arkë në përgjithësi, por Joker ka fituar më shumë në lraport me atë sa është shpenzuar për t’u realizuar.

Artikuj të ngjashëm