Ja pse dembelët arrijnë sukses të madh

By

Nëse jeni dembelë, ka disa gjëra që ju bëjnë të veçantë.

Përtacia është diçka që çdo person ka në një masë më të madhe ose më të vogël. Disa njerëz e kanë atë në një masë shumë, shumë më të madhe, sidoqoftë. Ne jemi mësuar ta konsiderojmë atë si një gjë të keqe. Sidoqoftë, çfarë nëse nuk është? Po sikur në të vërtetë dembelizmi të ndihmojë të bëhesh më i suksesshëm? Vë bast se shumë prej jush dëshirojnë këtë qasje. Në fakt, shumë njerëz dembelë arrijnë sukses të madh. Historia na jep shumë shembuj të gjallë. Për shembull, Charles Darwin ishte jashtëzakonisht dembel. Mësuesit dhe prindërit e tij vuajtën shumë duke e bërë atë të mësonte gramatikën dhe matematikën në shkollë; shpesh ai binte në gjumë pikërisht në mes të mësimit. Ai preferoi peshkimin dhe gjuajtjen e gjelave për të bërë sport dhe kur ishte student i kolegjit, ai kaloi pjesën më të madhe të kohës në pijetore. Edhe kur u fut në shkencë, ai nuk nxitoi gjërat dhe kaloi vite me radhë duke shkruar veprën e tij.

Shumë njerëz të tjerë të mëdhenj thuheshin se ishin tepër dembelë, përfshirë Ajnshtajnin, Njutonin, Picasso-n, Mendeleev dhe të tjerë. Sidoqoftë, ata arritën të arrijnë sukses të pabesueshëm dhe të bëhen të njohur në të gjithë botën. Kjo dëshmon se njerëzit dembelë në të vërtetë mund të shkojnë larg. Dhe dembelizmi mund të jetë një avantazh i madh. Këtu janë disa arsye pse njerëzit dembelë kanë më shumë të ngjarë të jenë të suksesshëm.

Ata janë krijues

Njerëzit dembelë janë shumë krijues kur bëhet fjalë për organizimin e punës së tyre. Ata nuk e humbin kohën për gjëra të panevojshme dhe arrijnë të kuptojnë. Një punonjës dembel do të gjejë gjithmonë një mënyrë për të automatizuar dhe optimizuar të gjitha proceset përsëritëse në punët e tyre. Ndërsa nuk ka asgjë më të bezdisshme për një person dembel sesa një punë e rregullt monotone.

Ata janë sipërmarrës

Shpesh njerëzit dembelë janë shumë ndërmarrës. Ata kanë shumë ide dhe projekte pasi mendja e tyre nuk është e mbushur me mendime dhe përgjegjësi të tepërt. Ata mendojnë në kategori të ndryshme. Thjeshtë e rëndësishme për ta që procesi i punës të mos jetë i mërzitshëm dhe të ketë rezultate të garantuara në fund.

Ata dinë kur të pushojnë

Gjëja më e rëndësishme është të dini kur të pushoni, pasi sa më shumë energji të shpenzojë njerëzit, aq më pak keni për të përmbushur plane të mëdha. Njerëzit që tendosin veten gjatë gjithë kohës, plaken më shpejtë; kujtesa e tyre po ashtu dëmtohet. Për më tepër, disa shkencëtarë mendojnë se të zgjoheni herët nëse jeni një buf nate dhe e bëni veten të ushtroheni intensivisht ka një efekt shkatërrues në shëndetin tuaj, veçanërisht pasi të keni mbushur 40 vjeç. Kështu që, njerëz dembelë, relaksohuni dhe vazhdoni të jeni dembel.

Ata janë më të qetë

Njerëzit dembelë nuk nxitojnë gjithçka dhe nuk hidhen nga një gjë në tjetrën gjatë gjithë kohës. Ata marrin kohë dhe shkojnë në detyrë pas detyrës. Ndërsa disa njerëz panik, vëmendja e tyre shpërqendrohet dhe ata nuk angazhohen plotësisht për detyrat. Njerëzit dembelë, nga ana tjetër, kanë më pak shqetësime dhe me qetësi kryejnë punët e tyre.

Ata nuk kanë se si tjetër, pos të jenë të zgjuar

Në fakt kërkon një mendje të madhe për të qenë dembel në punë. Ju duhet të gjeni mënyra për të bërë asgjë për një kohë dhe pastaj për të përfunduar të gjitha detyrat në kohë. Punonjësit kanë tendencë të jenë ose të zgjuar ose budallenj, dembelë ose të mundimshëm. Nëse jeni i zgjuar dhe dembel, ju me siguri jeni punëtori më efikas në kompaninë tuaj.

 

 

 

Artikuj të ngjashëm