Ja përse duhet të futni vajrat esencial në rutinën e kujdesit të lëkurës

By

Fatkeqësisht për disa prej nesh, puçrrat thjesht nuk largohen pasi të hyjmë në moshën e rritur. Dhe ndërsa ka shumë opsione kimike atje, ato kanë tendencë të kenë efekte anësore të ashpra për lëkurën dhe shëndetin në përgjithësi.

Përdorni vajin esencial: një alternative natyrore për problemet tona të lëkurës! Vajrat thelbësorë do të ju japin të gjitha përfitimet e ilaçeve kimike pa efektet anësore!

Atëherë, cilat janë vajrat esencialë më të mirë për puçrrat? Cilat janë llojet e ndryshme të vajrave atje dhe si mund të trajtojnë aknet? Le të hedhim një vështrim në disa nga vajrat thelbësorë më të njohur për puçrrat.

Çka janë vajrat esencial?

Vajrat esencial nxirren nga bimët – nga rrënjët, gjethet, lulet dhe madje edhe frutat! Shumë vajra esencialë erë mjaft të këndshme dhe kanë përfitime shëndetësore kur thithen, e njohur si aromaterapi. Sidoqoftë, ka mënyra të tjera për t’i përdorur ato!

Si funksionojnë vajrat esencial?

Ekzistojnë dy mënyra kryesore për të përdorur vajra esencialë: duke thithur aromën e tyre ose duke i fërkuar ato në lëkurën tuaj. Kur thithni aromën e vajrave esenciale, thuhet se ndërveproni me sistemin tuaj limbik, i cili ndikon në emocionet, kujtesën dhe madje motivimin tuaj! Kjo është arsyeja pse njerëzit kthehen në vajra esencialë për tu qetësuar!

Woman smelling essential oil out of a blue bottle

Cilat vajra thelbësorë janë të mirë për puçrrat?

Para se të filloni të fërkoni të gjitha llojet e vajrave në puçrrat tuaja, duhet të dini se me çfarë keni punë! A keni koka të zeza apo të bardha, apo pustula dhe cista të dhimbshme? A keni tashmë plagë nga aknet e mëparshme? Vajra të ndryshëm kanë efekte të ndryshme, kështu që është më mirë të dini se çfarë puçrrash keni, në mënyrë që të zgjidhni vajrat më të mirë esencial.

Në artikullin e mëposhtëm mund të lexoni për vetitë e disa llojeve të vajrave esencialë.

https://prive.al/5-vajrat-esenciale-qe-duhet-ti-keni-ne-rutinen-tuaj/

Artikuj të ngjashëm