Ikona sovjetike e shahut e padit ‘Netflix’ për 5 milionë dollarë

By

Ikona sovjetike e shahut Nona Gaprindashvili ka paditur Netflix për 5 milionë dollarë duke pretenduar shpifje dhe pushtim të rremë të privatësisë. Në gjykatë dokumentet e marra “E! News”, Nona dhe avokatët e saj pohojnë se një deklaratë e rreme është bërë në finalen e sezonit të parë të “The Queen Gambit”.

Gjatë episodit “End Game”, bëhet një deklaratë që krahason arritjet e Nona-s në jetën reale me atë të personazhit imagjinar të Anya Taylor-Joy, Beth Harmon. “E vetmja gjë e pazakontë për të, në të vërtetë, është seksi i saj, dhe madje kjo nuk është unike në Rusi,” thotë një komentues teksa Beth luan në një ndeshje të bardhë në Moskë. “Nona Gaprindashvili, por ajo është femra kampione botërore dhe nuk është përballur kurrë me burra”.

Në dokumentet gjyqësore, avokatët e Nonës deklarojnë: “Pretendimi se Gaprindashvili” nuk është përballur kurrë me burra “është haptazi i rremë, si dhe tepër seksist dhe nënçmues. Deri në vitin 1968, viti në të cilin është vendosur ky episod, ajo kishte konkurruar të paktën kundër 59 shahistë meshkuj”.

“Këto fakte ishin të njohura për Netflix,” vazhduan avokatët e saj. “Të dy nga novela e cila deklaroi se ajo i kishte takuar të gjithë këta mjeshtra Rusë shumë herë më parë “, dhe sepse kishte punësuar dy nga autoritetet kryesore të shahut në botë si konsulente për Seritë.”

Në një deklaratë për “E!News” më 17 shtator, një zëdhënës i shërbimit të transmetimit tha, “Netflix ka vetëm respektin më të madh për Znj. Gaprindashvili dhe karrierën e saj të shquar, por ne besojmë se ky pretendim nuk ka meritë dhe do të mbrojë me forcë çështjen”.

Sipas dokumenteve të gjykatës, situata ka qenë e vazhdueshme, avokatët e Nona -s pretendojnë se klienti i tyre u përball më parë me Netflix pasi seria u transmetua duke kërkuar një deklaratë publike për të përfshirë një falje dhe tërheqje.

“Netflix nuk kishte nevojë të përdorte emrin e Gaprindashvili dhe të nënçmonte arritjet e saj për qëllime dramatike,” shkruan avokatët e saj.

Artikuj të ngjashëm