I rikthehet pas tre vitesh, ky është regjimi i ushtrimeve të Bora Zemanit

By

E përfshirë në një program dinamik që nuk të lë të marrësh “frymë”, Bora Zemani i ka lënë anash ushtrimet fizike për një kohë.

Megjithatë, tashmë në mes të verës, përpara nisjes së sezonit të ri televiziv, ajo ka gjetur kohë edhe për këtë pjesë.

Prezantuesja e njohur i është kthyer një regjimi ushtrimesh, pas tre vitesh.

“Prandaj e dashuroj crossfit-in. Dita e shtatë pas tre viteve pushim nga çdo aktivitet fizik dhe menjëherë ka efekte të dukshme në trup. Tonifikim, sigurisht por rrit menjëherë edhe rezistencën. Ushtrime të shëndetshme për një trup të shëndetshëm dhe të bukur. Që tani i ngjis shkallët si flutur jo duke u zvarritur se më merret fryma” – është shprehur Bora.

Por çfarë është “crossfit”?

Dhjetëvjet më parë në botën e fitnesit koncepti i crossfit ishte i ri dhe i panjohur, por tani zgjedhja e këtij drejtimi sportiv për stërvitje të rregullta nuk është befasi.

Qëllimi i sistemit proklamohet në zhvillimin e gjithanshëm të muskujve duke zhvilluar forcë dhe qëndrueshmëri. Për më tepër, forca supozohet të jetë një ose dy përsëritje në një grup të kufizuar ushtrimesh, si forcat e sigurisë, dhe “funksionale” – të cilat atletët mund t’i ushtrojnë në situata të ndryshme dhe për një periudhë më të gjatë kohore. Crossfit zhvillon gjithashtu shumë cilësi të tjera të dobishme fizike – koordinimin, shkathtësinë, fleksibilitetin, qëndrueshmërinë e sistemit kardiovaskular (megjithatë, kjo e fundit shoqërohet me shumë kritika ndaj crossfit).

Efektet në trup janë shumë të vërejtshme meqenëse ky regjim ushtrimesh përfshin aktivitet fizik thuajse në çdo pjesë të trupit. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm