Historia e nënës së Angela Martinit duhet të shërbejë si frymëzim për të gjithë ne

By

Angela Martini i ka bërë të gjitha. Ajo ishte vetëm 10 vjeç nga  Shqipëria e saj për në Zvicër, dhe 18 kur ajo nënshkroi me NEXT Model Management në Miami, Florida, dhe Elite Model Management në New York City.

Image result for angela martini

Në 24 vjeç, ajo u bë Miss Universe. Dhe më pas ajo u ndal për një lloj jete tjetër – si një trajner jete. Ish-modelen e tani autore e librit e saj më të ri, “Ambasadori i Dritës” – e cila përmbledh kronologjikisht vështirësitë që nëna e saj duroi në Shqipëri, duke shpëtuar nga komunizmi dhe duke u bërë një grua e suksesshme në Zvicër – përshtypjet e saj për Donald Trump pasi fitoi Miss Universe dhe pse vendosi të linte një karrierë të suksesshme ndërsa kërkonte një jetë më domethënëse.

Në një intervistë për HauteLiving ajo po ashtu foli edhe për nënën e saj që e ka pasur gjithnjë si model për jetë. Një grua që iku nga varfëria në Shqipëri dhe përfundoi si profesoreshë shumë e respektuar në Zvicër, duhet të jetë frymëzim i gjithkujt që do të arrijë diçka në jetë pa marrë parasysh privilegjet e pakta.

“Nëna ime është modeli im . Si një grua 47 vjeçare, beqare me dy fëmijë, ajo u largua në varfëri nga Shqipëria, pa shtëpi sepse e humbi atë. Ajo po luftonte me shumë probleme, të ardhura prej vetëm 60 dollarësh në muaj dhe 2 martesa të dështuara. Ajo vazhdoi të bëhet një mësuese e respektuar e Universitetit në Cyrih, gjeti dashurinë e vërtetë të jetës së saj, një pagë të madhe sipas nivelit të saj dhe përfundimisht u shpërblye me një çmim të UNESCO-s për një projekt humanitar për gratë !! Pastaj thjesht i bëra vetes pyetjen: Cili është justifikimi im?” – tha Martini për nënën e saj në një intervistë për Haute Living. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm