Grimes po bën hapa të mëdhenj për të ndihmuar njerëzit e Ukrainës

By

Grimes po nxjerr në ankand dy nga aksesorët e saj ikonë nga Met Gala 2021 për të përfituar familjet BIPOC (Zi, indigjenë dhe njerëz me ngjyrë) në Ukrainën e shkatërruar nga lufta.

Muzikantja e art-pop-it, 34 vjeçe, e bëri njoftimin të hënën në Instagram, duke informuar ndjekësit se ajo po shet maskën e fytyrës së saj metalike të frymëzuar nga “Dune” dhe veshët e duhur të kukudhit nga pamja e vitit të kaluar për “të mbledhur para për të ndihmuar në nxjerrjen e familjeve të BIPOC” të Ukrainës pasi ata kanë probleme me daljen në kufi”.

Mbulesa e fytyrës me guaskë të fortë Chris Habana vlerësohet në 1200 dollarë, ndërsa prangat e ndërlikuara të veshit nga Sofia Pavlova vlerësohen të jenë 1500 dollarë.

Të dyja do të jenë të disponueshme në Artsy deri në mbylljen e ofertave më 26 maj.

Siç vë në dukje Grimes në postimin e saj, të gjitha të ardhurat nga ankandi do të shkojnë për ‘Diaspora Relief’ dhe ‘Rezom’, të cilat të dyja ofrojnë përgjigje emergjente, ushqim, strehim dhe mbështetje evakuimi për ata që kanë nevojë – veçanërisht familjet BIPOC – në Ukrainë dhe në kufirin polak.

Jo vetëm që ishte stilistja e Grimes, Turner, përgjegjëse për ansamblin e spektaklit, por ajo gjithashtu po drejton iniciativën.

Artikuj të ngjashëm