Gjithçka që duhet të dini për depresionin

By

Depresioni klasifikohet si një çrregullim i humorit, mund të përshkruhet si ndjenjë trishtimi ose zemërimi që ndërhyjnë në aktivitetet e përditshme të një personi.

Burimi i Besuar i Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) vlerëson se 8.1 përqind e të rriturve amerikanë të moshës mbi 20 vjeçare kishin depresion në çdo periudhë  dy javore nga viti 2013 deri në vitin 2016.

Depresioni mund të ndikojë gjithashtu në marrëdhëniet me njerëz, por mund të ndikojë edhe në shfaqjen ose përkeqësimin e sëmundjeve të ndryshme si astma, sëmundje kardiovaskulare, kanceri, diabeti etj

Depresioni i madh mund të shkaktojë një sërë simptomash, disa ndikojnë në disponimin tuaj, dhe të tjerat në trupin tuaj, ato gjithashtu mund të jenë të vazhdueshme ose të herë pas hershme.

Simptomat më të shpeshta të depresionit lidhen me humorin, me zemërimi, agresiviteti, nervozizmi, ankthi, shqetësimin, ndjenjat bosh sjellje të tilla si humbja e interesit, mos gjetja e kënaqësisë në aktivitetet e preferuara, ndjenja e lodhjes, mendimet për vetëvrasje, pirja e tepërt, përdorimi i drogës, përfshirja në aktivitete me rrezik të lartë etj.

Artikuj të ngjashëm