Fotoja pas së cilës fshihet varësia dhe tragjedia, publikimi i së cilës bëri që modeli të flejë me 3,000 femra

By

Njëzet e një vjet më parë, Paul Rodriguez, drejtori artistik i zinxhirit të dyqaneve të posterave Athina, pati një ide. Ai thirri një nga fotografët e tij të rregullt dhe tha: “Unë mendoj se një foto e një burri që mbante në dorë një foshnje do të shiste vërtet mirë”.

Dhe kështu ndodhi. Imazhi pikturë njëngjyrëshe që u shkrep në një studio në Londër më 26 maj 1986 të një modeli mashkull që mbante një foshnje të porsalindur u bë posteri më i shitur në historinë britanike.

Image result for man and baby poster

Pesë milion kopjet e Man and Baby (ose L’Enfant) që u shitën në dyqanet e Athina dhe gjetkë i bënë fotografit  Spencer Rowell, pasuri të konsiderueshme. Ndër artikujt e tjerë, Rowell bleu vetë një aeroplan.

Adam Perry, modeli, morri shumë  famë, duke përdorur pamjen e tij të mirë për tu mburrur se ai kishte fjetur me 3,000 gra si rezultat i posterit.

Deri në vitin 1994, fotografi kishte, me fjalët e tij, “futur pjesën më të madhe të parave në hundë” dhe e deklaroi veten të paaftë për shkak të borxheve masive.

Rowell tha: “Nuk është diçka për të cilën jam krenar. Ishte sjellje qesharake në atë kohë. Por ideja që Man dhe Baby më bënë miliona e miliona është thjesht e gabuar. Unë bëra mirë por jo aq mirë. Në paratë e sotme, kjo më bëri rreth një milion paund dhe unë i qova në kokainë”.

Adam Perry, tani 42 vjeç dhe një marangoz në jug të Londrës, u mburr se si kishte fjetur me më shumë se 3000 gra, pasi posteri e ktheu atë në një supermodel prototipi mashkull, duke modeluar të brendshme për Marks & Spencer dhe duke e bërë atë një të famshëm në qarqet e Londrës në vitet 1980.

Ai tha në një intervistë të kohëve të fundit: “Vajzat thjesht vinin tek unë duke kërkuar të ishin femra e  3,001 ose 3,002 e kështu me radhë. Unë flija me vajza të ndryshme çdo ditë të javës. Ndonjëherë dy ose tre në ditë disa herë, dy ose më shumë përnjëherësh.”

Burimi: Independent.co.uk

Artikuj të ngjashëm