FIGURAT TONA PUBLIKE UROJNË PËR 8 MARS

By

Data 8 mars e njohur si Dita Ndërkombëtare e Gruas, për çdo vit shënohet në pjesë të ndryshmë të botës.
Madje në disa shtete kjo ditë festohet si festë kombëtare.
Dita e Gruas, për herë të parë u shënua me 28 shkurt 1909 në SHBA pas një deklarate nga ana e Partisë Socialiste të Amerikës.
Duke ngritë zërin fuqishëm ndër vite, gratë arritën të realizojnë qëllimin e tyre.
Falë sakrificave të atij brezi, sot gratë në përgjithësi gëzojnë privilegje dhe të drejta të barabarta.
E në nderë të të kësaj feste, edhe figurat tona publike urojnë për festën më me vlerë për femrën, 8 marsin./Prive.al

Artikuj të ngjashëm