Ende në dashuri me dikë që ju ka trajtuar keq? Ja çka duhet bëni!

By

Nëse jeni aktualisht në këtë situatë ose keni qenë në të kaluarën, e dini sa shumë ju dhemb. Ju jo vetëm që po shëroheni nga një zemër e thyer, por edhe dëmi mendor me të cilin ish -partneri juaj ju la. E vërteta e ashpër është se ky lloj shpërbërjeje kërkon shumë punë vetjake, duke gërmuar thellë brenda për të gjetur mbylljen vetë për të mbyllur këtë kapitull të jetës suaj të takimeve.

Ne e kuptojmë, ju jeni akoma të dashuruar me këtë person kështu që ka shumë të ngjarë të lini disa flamuj të kuq të rrëshqasin. Ju jeni verbuar nga dashuria dhe keni bërë justifikime që nuk janë në përputhje me gjykimin tuaj më të mirë. Por mos u bëni shumë të ashpër me veten, sepse të gjithë kemi qenë atje. Lajmi i mirë është se me këshillat dhe mendimin e duhur, do të dilni në anën tjetër, dhe me shpresë, herët a vonë do të shihni saktësisht pse nuk ishte menduar të ishte dhe se meritoni shumë më tepër.

Për të na udhëhequr me një pasqyrë profesionale, pyetëm Michelle Afont, eksperte të marrëdhënieve, avokate divorci dhe autore, puna më e fundit e të cilës është The Dang Factor, për të treguar se si të kapërceni dikë që ju trajtoi keq, por ju jeni akoma çmendurisht dashuri me

“Gjëja thelbësore të kuptohet se të qenit” në dashuri çmendurisht “përfshin dy persona. Kur dikush ju trajton dobët, ka të ngjarë që ai të mos ketë të njëjtin nivel dashurie me ju. Kur partneri juaj ju trajton dobët, marrëdhënies tuaj i mungon respekti reciprok. Partneri juaj do të bëjë dhe do të largohet me atë që ju i lejoni atij. Më e rëndësishmja, nëse ju mungon vetëvlerësimi i nevojshëm për të vendosur kufij dhe për të ditur vlerën tuaj, atëherë është e rëndësishme të rrethoheni me njerëz pozitivë dhe të bëheni të vetëdijshëm për atë se sa të mrekullueshëm jeni dhe çfarë sjellni në marrëdhënien tuaj.

“Veryshtë shumë e rëndësishme kur kapërceni një dashuri të humbur që të kërkoni shpërqendrime të shëndetshme dhe të reja. Mësoni një sport të ri. Rilidheni me të dashurat. Përqafoni palestrën. Merrni një hobi të ri. Do të habiteni me kë mund të takoni gjatë rrugës. Ngritja e vetëvlerësimit tuaj me interesa të reja do të jetë gjithashtu e dobishme për të ecur përpara. Në pikat tona më të ulëta, ne vendosemi për atë partner të ulët dhe e konsiderojmë atë si të barabartin tonë, kur në fakt, ai nuk është. Dhe mbani mend, askush nuk përfiton nga ju ose nuk ju trajton keq pa lejen tuaj. Ju e keni këtë! “

Artikuj të ngjashëm