Emily Ratajkowski, zhvishet komplet për të protestuar kundër ndalesës së abortit

By

Emily Ratajkowski po iu kundërvihet ligjbërësve të Alabamës.

Aktorja 27 vjeçare postoi një foto në Instagramin e saj, ku është komplet e zhveshur përveç një luleje në mes të këmbëve. Ajo shkroi:

“Këtë javë, 25 pleq të racës së bardhë votuan për ndalimin e abortit edhe në rastet e incestit dhe përdhunimit. Këta burra në pozitë po imponojnë vullnetin e tyre mbi trupat e grave në mënyrë që të mbrojnë patriarkatin dhe të vazhdojnë kompleksin e burgjeve industriale duke e parandaluar të drejtën e grave të klasës së ulet ekonomike që të mos riprodhohen. Shtetet që përpiqen të ndalojnë abortin janë janë shtetet që kanë përmasa më të larta të grave të zeza që jetojnë atje. Kjo ka të bëjë me klasën dhe garën dhe është një sulm i drejtpërdrejtë mbi të drejtat themelore të njeriut, gratë në SHBA mbrohen nga Roe vs Wade. Trupat tanë, zgjedhja jonë .“

Artikuj të ngjashëm