Eksperimenti “A ju bëjnë paratë të lumtura”: Miliarderi po dhuron 9 milionë dollarë

By

Një miliarder japonez do të dhurojë më shumë se 9 milionë dollarë deri në 1.000 njerëz në Twitter për të parë nëse kjo përmirëson lumturinë e tyre. E tëra ato që duhej të bënin në shkëmbim ishin të bënin retweet shkrimin e tij në Twitter.

Yusaku Maezawa do të ndajë 1 miliard jen (rreth 9 milionë dollarë) midis përdoruesve të Twitter. Fituesit do të përfundojnë me një milion en secili (afërsisht 9,100 dollarë).

Image result for Yusaku Maezawa

Në një njoftim në YouTube, manjati i teknologjisë e quajti konkursin një “gjyq të rëndë shoqëror” për të parë se çfarë ndikimi mund të ketë një milion jen në jetën e një personi.

Në videon që shpjegonte konkursin, Maezawa u kërkoi garuesve të përdorin paratë “ashtu si të donin” dhe t’u përgjigjen pyetësorëve të rregullt se si po i shpenzojnë ato.

Miliarderi bëri të njëjtin marifet në janar 2019. Ai premtoi 100 milion jen, afërsisht 914,000 dollarë, që do të ndaheshin midis 100 përdoruesve të Twitter. Ata përfunduan me pak më shumë se 9,000 dollarë secili.

Ai theu një rekord në këtë proces: Tweett-i i tij i Janarit 2019 morri 4.68 milion retweet.

Sipas Forbes, Maezawa vlen rreth 2 miliard dollarë, dhe ka bërë një emër për veten e tij si një miliarder eklektik – një muzikant rock, person që shpreson të udhëtojë në hënë, dhe koleksionist i artit të lartë.

Image result for Yusaku Maezawa

Burimi: CNN

 

 

Artikuj të ngjashëm