Eilish, cheugy dhe Omicron ndër fjalët më të ndërlikuara për t’u shqiptuar

By

Nëse jeni penguar se si të thoni “Omicron” ose mbiemrin e këngëtares së popit Billie Eilish, nuk jeni të vetëm.

Sepse ata kanë bërë një listë të fjalëve të 2021-s më të keq-shqiptuara.

Një sondazh ka identifikuar se cilat fjalë dhe emra ishin më të ndërlikuarit për lexuesit e lajmeve dhe njerëzit në TV për t’i shqiptuar këtë vit.

Ai u përpilua nga Kompania e Captioning në SHBA, e cila ofron titra për ngjarjet drejtpërdrejt në TV dhe në sallat e gjyqit.

Ata zbuluan se Omicron ishte dëshmuar veçanërisht sfidues.

Varianti i ri Covid, i quajtur sipas shkronjës greke O, supozohet të shqiptohet “OH-mee-kraan” ose “AH-muh-kraan”, varësisht nëse jeni në Mbretërinë e Bashkuar ose në SHBA.

Dhe shumë lexues lajmesh po e shqiptonin gabim emrin e Eilishit, i cili thuhet si “EYE-lish”.

Disa nga fjalët më të shpeshta të shqiptuara gabimisht gjatë vitit 2021:

Stefanos Tsitsipas (STEH-fuh-nohs TSEE-tsee-pas) – tenisti numër katër në botë që arriti në finalen e Open France të këtij viti.

Cheugy (CHOO-gee) – një term zhargon i përdorur për të përshkruar dhe hedhur poshtë, çdo gjë që shihet si e pashpresë e pakëndshme ose e papërshtatshme.

Glasgow (GLAHZ-go) – qyteti pritës i konferencës së klimës COP26 u shqiptua gabimisht nga Joe Biden dhe Barack Obama.

Yassify (YEAH-sih-fai) – një trend i njohur i filtrave të bukurisë.

Ever Given (Ev-er GIV-en) – emri i anijes që bllokoi Kanalin e Suezit shpesh ngatërrohet me “Evergreen”, kompania që zotëronte anijen, emri i së cilës ishte shtypur në anën e saj.

Dogecoin (DOHJ-monedhë) – kriptomonedha e popullarizuar nga Elon Musk.

Artikuj të ngjashëm