E vërtetuar shkencërisht – Këto janë gratë më të bukura në botë

By

Shkenca ka qenë në gjendje të na tregojë shumë për bukurinë: gjashtë tiparet fizike që burrat nuk mund t’i rezistojnë, tipari juaj më i paharrueshëm i fytyrës dhe tani – të cilat gratë konsiderohen më të bukura në botë dhe pse.

E gjitha zbret në një filozofi të lashtë greke të quajtur raporti Phi, të cilin Julian De Silva, M.D., të Qendrës për Kirurgji Kozmetike dhe Plastike të Avancuar të Fytyrës, të përdorur së bashku me hartën e fytyrës kompjuterike për të përcaktuar se cilat gra të famshme kanë raportin ideal dhe simetrinë e fytyrës.

Ndërsa standardet e bukurisë ndryshojnë nga kultura, metoda e raportit është një qasje interesante ndaj estetikës dhe mund të na japë disa të dhëna se pse disa njerëz dallojnë më shumë se të tjerët.

Sipas raportit të artë të bukurisë Phi – mjekra e saj, sytë dhe balli janë karakteristikat e saj të cilat kanë bërë që ajo të shpallet më e bukura.

Dr De Silva theksoi se ky studim nuk është aspak mënyrë për t’i hedhur gratë kundër njëra-tjetrës. “Me këtë teknologji tokësore, ne kemi zgjidhur disa nga misteret e asaj që është ajo që e bën dikë të bukur fizikisht,” tha ai. “Rezultatet ishin befasuese dhe treguan se disa aktore dhe modele të famshme kanë tipare të fytyrës që i afrohen parimeve të lashta Greke për përsosmëri.”

Pra, sipas Grekëve të Lashtë dhe shkencës, këtu janë 10 gratë më të bukura në botë:

Bella Hadid 94.35%

Image result for bella hadid

Amber Heard 91.85%

Image result for amber heard

Kim Kardashian 91,39%

Image result for kim kardashian

Kate Moss 91.06%

Image result for kate moss

Emily Ratajkowski 90.8%

Image result for emily ratajkowski

Kendall Jenner 90,18%

Image result for kendall jenner

Helen Mirren 89.93%

Image result for helen mirren

Scarlett Johansson 89.82%

Image result for scarlett johansson

Selena Gomez 89.57%

Image result for selena gomez

Marilyn Monroe 89.41%

Image result for marilyn monroe

 

Artikuj të ngjashëm