E paprecedentë: Ajo që bënë Princi Harry dhe Meghan Markle shokon familjen mbretërore

By

Duka dhe Dukesha e Sussex kanë njoftuar se ata do të tërhiqen nga rolet e tyre si anëtarë të familjes mbretërore dhe të punojnë për t’u bërë të pavarur financiarisht.

Në një deklaratë, Princi Harry dhe Meghan gjithashtu thanë se ata planifikojnë të ndajnë kohën e tyre midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Amerikës së Veriut.

BBC  kupton se asnjë mbret tjetër – përfshirë Mbretëreshën ose Princin William – nuk u këshillua para deklaratës dhe Buckingham Palace është “i zhgënjyer”.

Mbretëroët e moshuar kuptohet se janë “lënduar” nga njoftimi.

Tetorin e kaluar, Princi Harry dhe Meghan zbuluan publikisht problemet e tyre nën vëmendjen e mediave.

Në deklaratën e tyre të papritur të Mërkurën, gjithashtu të postuar në faqen e tyre në Instagram, çifti tha se ata morën vendimin “pas shumë muajve të reflektimit dhe diskutimeve të brendshme”.

“Ne synojmë të tërhiqemi si anëtarë të Familjes Mbretërore dhe të punojmë për t’u bërë të pavarur financiarisht, duke vazhduar të mbështesim plotësisht Madhështinë e saj, Mbretëreshën.”

Ata thanë që planifikojnë të ekuilibrojnë kohën e tyre midis Mbretërisë së Bashkuar dhe Amerikës së Veriut ndërsa “vazhdojnë të respektojnë detyrën tonë ndaj Mbretëreshës, The Commonwealth dhe patronazheve tona”.

“Ky ekuilibër gjeografik do të na mundësojë të rritim djalin tonë me një vlerësim për traditën mbretërore në të cilën ai lindi, duke siguruar gjithashtu familjen tonë hapësirën për t’u përqëndruar në kapitullin tjetër, përfshirë këtu edhe fillimin e entitetit tonë të ri bamirës”.

Burimi: BBC

Artikuj të ngjashëm