Divorci është dukuri që bartet nëpër familje por është edhe gjenetike

By

Divorci si dukuri mund të bartet nëpër brezat e ndryshme të një familjeje, por edhe mund të jetë gjenetik.

Sipas një studimi të ri fëmijët e çifteve të ndara janë më të prirur për tu divorcuar, sesa fëmijët e çifteve që jetojnë së bashku, shkruan Independent.

Ka pas supozime të ndryshme se ndikojnë edhe faktorët e mjedisit dhe normalizimi  i divorcit te fëmijët në zhvillim.

Por studimi i ri ka gjetur që kjo lidhje nuk ekziston për fëmijët e adaptuar, duke lënë të kuptohet se mundësia se divorci të jetë gjenetik.

Divorci më së shumë lidhet me prindërit biologjik sesa prindërit adaptues.

Artikuj të ngjashëm