Disa mënyra për të hequr qafe ankthin

By

Ankthi është një prej ndjenjave më të këqija që mund të përjetojë një njeri.

Sally Adams, pedagoge në Departamentin e Varësisë së Psikologjisë dhe Grupit të Shëndetit Mendor në Universitetin e Bathit, tha se njerëzit mund ta përjetojnë atë ankth si turp.

Ai tha se kjo është edhe një lloj paniku për njerëzit të cilët e përjetojnë.

“Por, ne jemi në panik për ndjenjën e humorit të ulët ose depresionit. Por, në të vërtetë, është thjesht një tjetër emocion që ne përjetojmë si njerëz.Ideja e ndërgjegjës nuk është që ta bësh atë më shumë se sa është, dhe të kuptosh se nuk mund të të lëndojë dhe do të vazhdosh, por kjo është më e lehtë të thuhet sesa të bëhet”, tha ai.

Ai tha se ekziston një mënyrë e qartë për të shmangur ankthin, dhe ajo është të pini më pak alkool.

“Ju mund të zbuloni se monitorimi i pijeve tuaja mund t’ju lërë me më pak “frikë” ditën tjetër, thjesht si rezultat i mbajtjes së më shumë kujtimeve të mbrëmjes”, tha ai.

Gjithashtu një tjetër mundësi është që të dilni jashtë, të shëtiteni e të mos qëndronin nën jorgan.

Për të hequr qafe ankthin, duhet të kujdeseni edhe për mënyrën se si ushqeheni.

Artikuj të ngjashëm