Dhoma e vajzës së Kim Kardashian e dizajnuar për të zvogëluar ankthin dhe stresin

By

Në numrin e Marsit të Architectural Digest, Kim Kardashian dhe Kanye West ofrojnë një turne intim në rezidencën e tyre 15,000 metra katrorë, të cilën ata përshkruajnë se kanë një estetikë të një “manastiri futuristik belg”.

Për herë të parë, prindërit treguan dhomën e gjumit të vajzës North, e tëra ngjyrë rozë pastel, e cila devijon nga pjesa tjetër e shtëpisë në të cilën kryeson bezha dhe e bardha. Por është një dhomë aq  e thjeshtë që 6-vjeçarja të korr përfitimet edukative dhe emocionale të kalimit të kohës në një hapësirë minimaliste.

North West bedroom

Dhoma pikturë njëngjyrëshe, minimialste e North mund të duket monotone për disa, por në të vërtetë është e vazhdueshme me teoritë e dizajnit, të cilat promovojnë ngjyra neutrale dhe qetësuese për të përmirësuar kujtesën dhe aftësitë e zgjidhjes së problemeve tek fëmijët.

“Për fëmijët, veçanërisht fëmijët e vegjël, është e rëndësishme të krijoni një mjedis ku të keni një ndjenjë të qetë kur ecni brenda”, tha Nancy Schulman, e cila ka më shumë se 20 vjet përvojë në edukimin e fëmijërisë së hershme dhe është kreu i Qendrës së Mësimit të Hershëm në Avenues, një shkollë private në New York City.

Në të kaluarën, arsimtarët dhe projektuesit menduan se spërkatja e brendshme e dhomave të fëmijëve, klasave parashkollore dhe qendrave të kujdesit ditor me ngjyra parësore dhe duke mbuluar çdo pëllëmbë hapësirë në mur me postera, fotografi dhe materiale mësimore të ndritshme ishte e dobishme për fëmijët. Por në 10 vitet e fundit, arsimtarët janë larguar nga dekori i bezdisshëm dhe duke lëvizur më shumë drejt koncepteve neutrale dhe të thjeshta në hapësirat e fëmijëve, sipas Alexandra Barker, stilisti kryesor në Zyrën e Arkitekturës Barker Associates, një arkitekturë dhe firmë projektimi në Brooklyn, Nju Jork.

Ndërsa mësonin dhe kalonin kohë në mjedise më pak stimuluese, fëmijët demonstruan përqendrim dhe kujtesë të përmirësuar, duke zgjidhur edhe problemet më shpejtë. Ata gjithashtu pësuan më pak ankth, përfundoi një studim i vitit 2019 i botuar në Journal of Cognition and Development. Kjo, tha Schulman, është arsyeja pse ajo beson se hapësirat e thjeshta janë mjediset më të mbara për fëmijët.

Burimi: Insider 

Artikuj të ngjashëm