Dëshmia në gjyq: Eliza Dushku rrëfen në detaje për ngacmimin seksual që i është bërë

By

Eliza Dushku dëshmoi para Komisionit Gjyqësor të Dhomës së Përfaqësuesve të martën për akuzat e saj për ngacmim seksual gjatë kohës së saj në “Bull”.

Në vitin 2018, CBS pranoi t’i paguante Dushkut 9.5 milionë dollarë pasi ajo pretendoi se ishte hequr nga “Bull” në shenjë hakmarrjeje për akuzat me të cilat doli kundër Michael Weatherly.

Para Kongresit, Dushku ishte në gjendje të fliste jashtë një marrëveshjeje moszbulimi.

Aktorja tha në dëshminë e saj: “Në vitin 2017, unë u ndoqa në mënyrë agresive nga CBS për t’u bërë bashkë-udhëheqëse në një shfaqje të quajtur “Bull”. Më thanë se roli do të ishte një angazhim gjashtë vjeçar për të luajtur një zonjë udhëheqëse të zgjuar dhe të fortë – një avokate kompetente dhe me fuqi të lartë që synon të balancojë rolin kryesor mashkullor ekzistues dhe se roli ishte shkruar posaçërisht duke pasur parasysh mua. Megjithatë, në javën time të parë në punën time të re e gjeta veten mes sulmeve verbale të vrazhda, të seksualizuara dhe të turpshme. Kam vuajtur pothuajse ngacmime të vazhdueshme seksuale nga kolegu im.”

Dushku ka shtuar se Weatherly e ka quajtur “këmbë” dhe ka folur për spermën e tij.

“Gjatë rrjedhës së regjistrimit të emisionit tonë, bëra disa shaka duke tallur disa rreshta në skenar. Kur Eliza më tha se nuk ishte rehat me gjuhën time dhe përpjekjen për humor, u mërzita që e ofendova dhe kërkova menjëherë falje.” Weatherly i tha New York Times në vitin 2018. “Pasi reflektova më tej për këtë, kuptoj më mirë se ajo që thashë nuk ishte qesharake dhe jo e përshtatshme dhe më vjen keq dhe më vjen keq për dhimbjen që i shkaktoi Elizës”.

“Akuzat në pretendimet e zonjës Dushku janë një shembull se, ndërsa ne mbetemi të përkushtuar ndaj një kulture të përcaktuar nga një vend pune i sigurt, gjithëpërfshirës dhe i respektueshëm, puna jonë është larg të qenit të kryer,” tha CBS në një deklaratë për CNN rreth kohës së marrëveshje.

“Zgjidhja e këtyre kërkesave pasqyron shumën e parashikuar që zonja Dushku do të kishte marrë për bilancin e kontratës së saj si një seri e rregullt dhe ishte përcaktuar në një proces ndërmjetësimi të rënë dakord në atë kohë”.

Dushku tha se shpreson të ndihmojë në përfundimin e procesit të fshehtë të arbitrazhit që ajo ndjeu se ishte e detyruar të hynte në lidhje me akuzat e saj.

Artikuj të ngjashëm