Dëshira më e madhe e Mbretëreshës: Të pozonte kështu

By

Mbretëresha Elizabeth po tregon anën e saj më pak zyrtare.

Monarku 93-vjeçare është e gjitha më buzë në gaz në një foto të sapo publikuar, në të cilën ajo pozon rastësisht me duar në xhepa.

Fotografia pa datë – botuar nga Hello! për të shënuar botimin e librit të ri të rrobaqepëses mbretërore Angela Kelly, – është një kontrast i ashpër me portretet serioze dhe zyrtare të Mbretëreshës – dhe shumë besuan se nuk duhet të ndodhte.

Mbretëresha Elizabeth dikur rrëfeu në Kelly, ndihmësen e saj, se ajo kishte një “dëshirë të fshehtë” për tu fotografuar në mënyrë joformale, në vend se të pozonte shumë serioze.

Queen Elizabeth portrait from 1953
Portret i Mbretëreshës Elizabeta në vitin 1953

Sidoqoftë, Nëna Mbretëreshë dhe ndihmësit e pallatit këshilluan gjithmonë kundër saj.

Por kur Kelly ishte duke punuar në librin e saj të parë, rrobaqepësja kujtoi bisedën dhe e pyeti monarkun nëse ajo do të modelonte me duart në xhepat e saj.

“Mbretëresha më shikoi në befasi kur pyeta nëse ajo i dinte implikimet e mundshme të fotografive,” tha Kelly. “Ajo nuk kërkoi shumë kohë për t’iu përgjigjur: po, ajo do ta bënte atë dhe, po, ishte e sigurt.”

“Lartmadhëria e saj e zuri pozicionin para aparatit dhe filloi të bënte një seri pozash, duke rrëshqitur duart brenda dhe jashtë xhepave dhe duke i vendosur mbi ijet e saj, duke imituar qëndrimet e një modeleje profesionale”, kujtoi Kelly.

Fotografia: BARRY JEFFERY

 

Burimi: People.com

Artikuj të ngjashëm