Deklarata e fundit e Justin Bieber do të na bëjë ta kuptojmë dhe adhurojmë ende më shumë atë

By

Justin Bieber ka folur më parë me ndershmëri për luftërat e tij për shëndetin mendor, përfshirë depresionin, ankthin dhe ADHD.

Ylli ka folur hapur edhe për famën e tij në moshë shumë të vogël dhe efektin negativ që pati në jetën e tij.

Këngëtari i Sorry ndau një postim të gjatë në Instagram të hënën, ku ai reflektoi se si arritja e famës në moshën 13 vjeç, duke u rritur në një shtëpi të paqëndrueshme, dhe “qasja në çfarëdo që doja” e bëri që ai të vuajë si fizikisht ashtu edhe mendërisht më vonë në jetë.

Deklarata e plotë e tij është kjo:

Është e vështirë të dalësh nga shtrati në mëngjes me disponim kur të mërzitesh nga jeta, e kaluara, puna, përgjegjësitë, emocionet, familja, financat, marrëdhëniet tuaja.

Kur ndjeheni se keni telashe pas telashe pas telashe, filloni të parashikoni ditën përmes thjerrëzave të frikës dhe parashikoni një ditë të keqe. Cikli i ndjenjës së zhgënjimit pas zhgënjimit. Ndonjëherë madje mund të arrijë deri në pikën kur nuk dëshiron të jetosh më, ku ndjehesh sikur nuk do të ndryshojë kurrë. Unë bashkëndjej plotësisht me ju.

Nuk mund ta ndryshoja mënyrën e të menduarit. Jam me fat që kam njerëz në jetë që pa ndalur më nxisin të vazhdoj. Kam shumë para, rroba, makina, suksese, çmime dhe isha ende i paplotësuar. A keni vënë re statistikat e fëmijëve yje dhe rezultatin e jetës së tyre? Ekziston një presion dhe përgjegjësi e çmendur mbi një fëmijë, truri i të cilit, emocionet, lobet frontale (vendimmarrja) nuk janë zhvilluar akoma.

Bieber pastaj vazhdon të shpjegojë se ai kurrë nuk erdhi nga një ‘shtëpi e qëndrueshme’, dhe se në hapësirën e dy viteve të tij më të rëndësishme të zhvillimit ‘bota e tij’ u rrokullis në kokën e tij ‘dhe ai shkoi nga praktikisht i panjohur në të preferuarin e botës 13-vjeçar, dhe kjo i solli diçka të paimagjinueshme për të.

“Kështu, deri në atë moment unë isha 18-vjeç, pa aftësi në botën e vërtetë, me miliona dollarë dhe qasje në gjithçka që doja. Ky është një koncept shumë i frikshëm për këdo. Nga mosha 20 vjeçare morra çdo vendim të keq për të cilin mund të kishe menduar dhe shkova nga një prej njerëzve më të dashur dhe më të adhuruar në botë tek personi më i tallur, i gjykuar dhe i urryer në botë. “

Bieber gjithashtu vazhdon duke shpjeguar se për të përputhur me nxitimin e dopaminës që ndjeu gjatë performancave, ai më pas filloi me “marrjen e drogave të rënda” për të menaxhuar uljet dhe ngritjet e të qenit një performues në gjithë botën.

Ai rrëfen:

Fillova të merrja droga mjaft të rënda në moshën 19 vjeç dhe abuzova me të gjitha lidhjet e mia. U bëra i indinjuar, duke mos respektuar gratë dhe u zemërova. Unë u bëra e largët për të gjithë ata që më donin dhe u fsheha pas një guaskë të një personi që isha bërë. Ndihesha sikur nuk mund ta rregulloja kurrë. Më janë dashur vite të kthehem nga të gjitha këto vendime të tmerrshme, të rregulloj marrëdhëniet e prishura dhe të ndryshoj zakonet e këqija. “

Bieber mbaron postin e gjatë duke thënë se fatmirësisht për besimin e tij në Zot, se atij tani është dhuruar pjesa ’më e mrekullueshme në jetë, për të cilin ai shprehet është martesa e tij me Hailey Baldwin.

Burimi: People.com

Artikuj të ngjashëm