Dallimet midis mënyrës se si burrat dhe gratë bien në dashuri

By

Kur bëhet fjalë për takime dhe formimin e lidhjeve, nuk ka shumë dallime midis asaj se si burrat dhe gratë bien në dashuri. Për shkak të biologjisë dhe normave shoqërore, procesi i dashurisë mund të ndryshojë pak ndërmjet tyre, për sa i përket asaj që çfarë vlerëson personi më shumë,  cili thotë “të dua” së pari, etj.

Por në përgjithësi, dashuria është dashuri – si burrat bien në dashuri dhe si gratë bien në dashuri në përgjithësi nuk ka rëndësi. Dhe nëse ka ndonjë dallim, zakonisht është shumë më e përqendruar në atë se si burrat dhe gratë në të vërtetë tregojnë dashurinë e tyre pasi të jenë njohur dhe të kenë filluar të ndjenjë dicka për njërin tjetrin.

Ç’është e vërteta, dashuria ka qenë gjithmonë jashtëzakonisht e ndërlikuar për ta përcaktuar dhe matur. “Është e vështirë për të […] studiuar të dashuruarit’ për shkak të natyrës subjektive të përvojës,”  thotë Dr. Danielle Forshee, një psikologe e licencuar. “Provat sugjerojnë që burrat dhe gratë ndryshojnë në shprehjet e tyre të emocioneve dhe në përshkrimet e tyre të mendimeve të lidhura.Dhe kur përpiqeni ta përcaktoni atë përmes linjave gjinore, mund të bëhet edhe më e vështirë.”

Sigurisht, në fund të ditës, gjinia është thjesht një konstrukt, dhe jo të gjithë do të ndajnë përvoja bazuar në pritjet gjinore. Kur bëhet fjalë për dashurinë, në fund të fundit nuk ka rregulla, por shkenca ka gjetur disa tendenca interesante që ia vlen të merren parasysh. Ja çfarë duhet të thotë hulumtimi në lidhje me gratë, burrat dhe dashurinë :

  • Burrat mund të përjetojnë më shpejt ndjenjat e dashurisë
  • Burrat mund të thonë “Të dua” së pari
  • Gratë mund të thonë më shpesh “Të dua”
  • Gratë kanë më shumë gjasa të fiksohen në dashurinë e tyre
  • Gratë mund të jenë më pak vizuale kur bien në dashuri
  • Gratë dhe burrat kërkojnë cilësi dhe vlera të ngjashme në partnerët afatgjatë
  • Burrat kanë më shumë gjasa të ndjehen sikur dashuria e tyre nuk është reciproke

 

Artikuj të ngjashëm