Çka duhet të kenë parasysh nënat që duan një fëmijë të dytë

By

Gjatë shtatzënisë, mitra juaj duhet të zgjerohet gati 500 herë në madhësi në 9 muaj dhe pastaj të kthehet në dimensionet e saj origjinale. Nuk është as truri i kursyer, pasi shumë gra madje raportojnë dëmtim të kujtesës dhe konfuzion gjatë shtatzënisë. Por edhe kështu, shumë prej nesh me dëshirë e kalojnë atë për herë të dytë apo edhe të tretë. Por mbani mend, çdo shtatzëni është e ndryshme – e dyta edhe më shumë, shkruan Bright Side, transmeton Prive.

Shtatzënitë e dyta mund t’ju lodhin më shumë.

Në shtatzëninë tuaj të dytë, ju tashmë keni përgjegjësinë për t’u kujdesur për fëmijën tuaj të parë, dhe kjo do të thotë që ju nuk mund të merrni aq shumë kohë për veten sa keni bërë më parë.

Plus, trupi juaj po përmbytet me një hormon të quajtur progesteron, i cili po përgatit trupin tuaj për të gjitha ndryshimet fizike të lindjes dhe lindjes. Efekti anësor i këtij hormoni është lodhja, kështu që ju mund të ndjeni valë lodhjeje më shumë herën e dytë.

Do t’i ndjeni lëvizjet e foshnjës shumë më herët.

Lëvizjet e para të foshnjës quhen gjallërim dhe, zakonisht, në shtatzënitë për herë të parë, mund t’i ndjeni për herë të parë midis javës së gjashtëmbëdhjetë dhe njëzet e pestë. Në shtatzëninë e dytë, ju mund të ndjeni lëvizjet e foshnjës që në javën e 13 -të, më shumë sepse tashmë e dini se si ndihen.

Sëmundja e mëngjesit ose mund të mungojë ose të shumë më e fortë.

Asnjëherë nuk mund ta dini sigurt nëse do të keni sëmundjen e mëngjesit, dhe gjërat gjatë shtatzënisë tuaj të dytë mund të mos jenë të njëjta me ato të së parës.

Për disa gra, sëmundja e tmerrshme e mëngjesit nuk arrin kurrë. Për të tjerët, është shumë më keq se herën e parë.

Kontraktimet pas lindjes mund të jenë më intensive dhe të dhimbshme.

Pasi të keni lindur fëmijën tuaj, mitra duhet të punojë shumë për t’u kthyer në madhësinë e saj origjinale. Dhe ndërsa kontraktohet, ju merrni kontraktime pas lindjes ose pas dhimbjeve. Ju mund të keni ndjerë një version të butë të këtyre të ngjashme me dhimbjet menstruale pas lindjes së fëmijës tuaj të parë.

Por këto bëhen më të rënda në shtatzënitë e dyta dhe çdo pas kësaj. Në fakt, ju mund t’i ndjeni ato më shumë gjatë ushqyerjes me gji. Studimet tregojnë se në raste të rënda me lindje të shumta, menaxhimi i dhimbjes mund të bëhet i nevojshëm për të siguruar ushqyerjen e shëndetshme me gji.

Shtatzënitë e dyta mund të rezultojnë në më shumë dhimbje në shpinë.

Një nga hormonet e shumta të prodhuara në trupin tuaj gjatë shtatzënisë është relaxin. Detyra e tij është të përgatisë trupin tuaj për të lindur duke liruar muskujt dhe nyjet tuaja. Ju mund të keni ndjerë dhimbje shqetësuese, veçanërisht në shpinë gjatë shtatzënisë tuaj të parë.

Por në shtatzëninë tuaj të dytë, ose ndonjë pas kësaj, dhimbja ka të ngjarë të përkeqësohet. Fajtori është relaksimi përsëri, i cili po i liron nyjet dhe muskujt tashmë të liruar edhe më shumë, duke ju shkaktuar shqetësim. /Prive.al

Artikuj të ngjashëm