Cila aktore inspiroi personazhin e Pocahontas në filmin e animuar?

By

Mund ta mos besoni mirëpo kanë kaluar 24 vjet që kur Walt Disney Pictures na dhuroi filmin e animuar Pocahontas. As ne nuk mundemi, dhe sinqerisht po na bën super nostalgjikë.

Ndërsa kujtojmë ende çdo fjalë të vetme të “Colors of the Wind”, shumica e fansave ndoshta nuk e dinë se kush frymëzoi karakterin origjinal.

Në të vërtetë ishin dy persona. Ndërsa aktorja Toni Judy Kuhn huazoi zërin e saj të këndshëm për rolin, Irene Bedard ishte frymëzimi kryesor për princeshën e  Disney. Jo vetëm që aktorja amerikane i dha zë Pocahontas, por ajo ishte edhe modeli fizik për personazhin.

Image result for irene bedard pocahontasRelated image

 

Artikuj të ngjashëm