Çfarë nënkuptimi kanë ëndrrat e ndryshme seksuale?

By

Ju bëni seks në ëndrra, me mikun tuaj më të mirë ose me një të huaj të nxehtë, ndoshta ndërsa jeni shtrirë në shtrat pranë partnerit tuaj. Si ju bën të ndiheni kjo ëndërr? E pakëndshme? Fajtore?

Një ëndërr është një bisedë që keni me veten për një çështje të jetës së zgjuar, ëndrrat tuaja mund t’ju japin një shans për të provuar zgjidhjet për problemet tuaja, dhe për të praktikuar sjellje të ndryshme në situatat me të cilat përballeni. Në kuptimin e mirëfilltë, një ëndërr seksuale mund t’ju frymëzojë të kërkoni nga partneri juaj diçka të re në dhomën e gjumit.

Ëndrrat seksuale gjithashtu mund t’ju japin një shans për të kuptuar konfliktet ose mundësitë në jetën tuaj të përditshme (dhe seksuale). Le të zbërthejmë disa shembuj të zakonshëm.

Nëse ëndërroni të bëni seks në një pozitë të re …
Kjo mund të nënkuptojë se po ndiheni të bllokuar dhe se po kruheni për të çliruar dëshira të reja seksuale.

“Emily”, e cila u rrit në një shtëpi jashtëzakonisht konservatore, ishte mësuar të bënte seks vetëm në pozicione tradicionale. Kohët e fundit ajo kishte ëndrra të përsëritura në pozicione që nuk i kishte provuar kurrë më parë. Ndonjëherë nuk ishte as burri i saj. Ajo pranoi se ëndrrat e saj ishin emocionuese dhe ata i dhanë një vend të sigurt për të praktikuar se si ndihet për të eksploruar dëshirat e saj seksuale. Pa kaluar shumë kohë, ajo hodhi idetë e saj të reja në jetën e saj të zgjuar dhe e befasoi burrin e saj.

Nëse ëndërroni për lojë me thithka…
Kjo mund të nënkuptojë që po mbani diçka (një mendim, bisedë ose ide) në vend që ta ndani me zë të lartë.

Nëse ëndërroni për seks me një koleg…
Kjo varet nga lloji i ëndrrës, por ka tendencë të nënkuptojë se ekziston një situatë themelore në punë që duhet të adresohet nga brenda.

Së fundi, meqenëse të gjitha pjesët e një ëndrre përfaqësojnë aspekte të vetvetes, ato mund të zbulojnë një bashkim midis këtyre pjesëve të ndryshme.

“Emmy”, e cila tenton të akomodohet tepër, ëndërroi se kishte bërë seks të jashtëzakonshëm me një bashkëpunëtore egoiste. Gëzimi i saj i natës e lejoi atë të “bashkohej” me një tipar karakteri që duhej të përvetësonte në punë, duke mësuar se si të thoshte jo.

Ne mund të zgjedhim se si duam të sillemi dhe kush duam të jemi. Të kuptuarit e ëndrrave tona na lejon të jemi plotësisht në kontakt me veten tonë kur marrim vendime.

Artikuj të ngjashëm