Çfarë e bën një grua jashtëzakonisht tërheqëse?

By

Nuk janë vetëm kremrat që vendosni në lëkurën tuaj ose ato që nuk hani për të qëndruar të bukur. Të gjithë janë unikë dhe kështu që nuk është aq e thjeshtë sa kaq. Shpesh janë mendimet që keni për veten ose mënyra se si i shihni të tjerët ato që ndikojnë në mënyrën se si të tjerët ju perceptojnë.

Këtu janë 9 zakonet e grave që qëndrojnë gjithmonë tërheqëse

Origjinaliteti

Të qenit origjinal dhe unik janë dy karakteristika të përbashkëta të grave tërheqëse. Ato janë të interesuara të drejtojnë tufën dhe jo vetëm ta ndjekin. Gratë tërheqëse nuk kanë frikë të jenë ato që janë. Një studim i vitit 2019 zbuloi se veprimi në mënyrë autentike mund të rrisë shanset për të tërhequr llojin e personit që tenton të ketë marrëdhënie të suksesshme afatgjata.

Jepini përparësi vetes

Gjeni kohë gjatë ditës suaj, qoftë për ushtrime, lexime apo çfarëdo hobi tjetër që keni. Si një grua tërheqëse, ju duhet të vendosni veten para të tjerëve. Kjo nuk është egoiste. Është e shëndetshme. Kjo u tregon të tjerëve që ju dini të kujdeseni për veten tuaj. Kjo gjithashtu do të thotë që ju mund të ndihmoni të tjerët dhe duke u komunikuar të tjerëve se ndihma juaj është e vlefshme.

Buzëqesh

Një studim i vitit 2009 nga Cardiff, Uells zbuloi se njerëzit që buzëqeshin më shumë mund të ndihen më të lumtur. Dhe një studim i vitit 2013 zbuloi se, kur fytyrat ndryshonin vetëm nëse ishin të buzëqeshura apo jo, njerëzit preferonin fytyrat e qeshura. Një buzëqeshje është e barabartë me ngrohtësinë, hapjen dhe qetësinë. Vërtetë shkon shumë larg, prandaj mos harroni të buzëqeshni!

Rritja personale

Gratë tërheqëse përqendrohen në zhvillimin e tyre duke krijuar qëllime personale, duke filluar hobi të reja dhe duke gjetur mundësi rritjeje. Ky kombinim fitues i përulësisë nga të mësuarit e aftësive të reja dhe besimit në zotërimin përfundimtar të tyre do t’ju bëjë të shfaqeni qetësisht të sigurt në vetvete pa qenë arrogant.

Merrni përgjegjësin

Në vend që të ankoheni, mësoni të zotëroni gabimet, mjedisin dhe veprimet tuaja. Të ankohesh vazhdimisht do të bëjë që të zhytesh në vetvete dhe të mjerohesh. Një studim i vitit 1996 sugjeron që ankesa (ose ankimi) për 30 minuta mund të tkurrë trurin tuaj! Pra, në vend që të zvogëloni neuronet, filloni të jeni më tërheqës.

Stërvitja

Bukuria kërkon mirëmbajtje dhe stërvitja ndihmon në mirëmbajtjen e trupit nga brenda dhe jashtë. Jo vetëm që do të ndiheni më të fortë dhe më të shëndetshëm nga jashtë, por do të keni edhe besim nga brenda. Dhe nëse jeni i ri për t’u ushtruar, filloni të gjeni se çfarë lloj stërvitjeje ju përshtatet më shumë.

Inteligjenca

Një studim i vitit 1997 zbuloi se, brenda një konteksti takimesh, sa më të thella të bëhen pyetjet dhe përgjigjet, aq më shumë ka të ngjarë që një çift të dashurohet. Të jesh në gjendje të zhvillosh një bisedë kuptimplotë është një tipar i një gruaje tërheqëse. Mësoni më shumë, bëhuni më të kulturuar. Nëse jeni në gjendje të ndani mendimet në një temë të ngrohtë, ju tashmë i keni komunikuar tjetrit se jeni unik, inteligjent dhe argëtues për të folur.

Ndjenja e humorit

Të kesh një sens të mirë humori është e rëndësishme. Kjo ju bën të dilni si më të afrueshëm, miqësor dhe më të rehatshëm për të qenë pranë. Një studim i vitit 2015 mbështeti pikëpamjen e vjetër që humori dhe tërheqja janë disi të lidhura.

Bëhu një dëgjuese e mirë

Kur njerëzit e dinë se te tjerët janë duke iu dëgjuar me vëmendje, ka më shumë të ngjarë t’ju besojnë pasi, teknikisht, ata e kuptojnë se nuk po merrni asnjë përfitim të menjëhershëm duke i dëgjuar ata – kjo thjesht tregon se ju intereson.

Atraktiviteti nuk ka të bëjë vetëm me atë që hani ose si dukeni, është mënyra se si i trajtoni të tjerët dhe madje si e trajtoni veten që ndikon në mënyrën se si do të perceptoheni. Dhe fatmirësisht, të gjitha këto janë zakone të thjeshta që çdokush mund t’i adoptojë!

Artikuj të ngjashëm