Burrat kanë më shumë gjasa të falin tradhtinë sesa gratë

By

Sipas një studimi të ri global, burrat kanë më shumë të ngjarë të falin një tradhti sesa gratë. Hulumtimi, nga faqja e takimeve Ashley Madison, tregoi se 86% e burrave thanë se do të falnin një partnere, ndërsa vetëm 82% e femrave do të bënin të njëjtën gjë.

Për më tepër, 85% e femrave në studim pranuan se ato tashmë ishin falur për pabesi, ndërsa numri i burrave që ishin falur ishte më i ulët në 80%.

Studimi gjithashtu shqyrtoi mashtrimin financiar.

Nëse nuk jeni i sigurt se çfarë do të thotë kjo, ‘pabesia financiare’ përcaktohet si “çdo mashtrim i qëllimshëm financiar midis dy ose më shumë individëve” të cilët kanë “një besim të deklaruar ose të paqëndrueshëm në komunikimin e ndershëm të ndërsjellë rreth çështjeve financiare”. Pra, në thelb të bësh diçka si të pretendosh një blerje të re është një e vjetër, duke thënë që keni blerë diçka në shitje, por keni paguar çmim të plotë ose duke fshehur blerjet dhe faturat do të binin në atë kategori, shkruan menshealth, transmeton Klan Kosova.

Studimi jo vetëm që tregoi se mashtrimi financiar është në rritje, por shumica e njerëzve e konsiderojnë atë si një shkelje serioze të besimit sa një çështje.

Në fakt, 16% e njerëzve e konsiderojnë atë më keq. Kjo reflektohet gjithashtu në pasojat e pabesisë financiare, me pothuajse 20% të të anketuarve që raportuan se ishte mashtrimi financiar dhe jo tradhtia që çoi në divorcin e tyre.

“Shumë çifte sot po përballen me presione të rritura financiare dhe pasiguri, kështu që besimi në atë arenë është një domosdoshmëri sipas anëtarëve tanë”, thotë Isabella Mise, Drejtore e Komunikimeve në Ashley Madison. “Për shumicën e njerëzve që vijnë në faqen tonë, martesa është më pak një përrallë dhe më shumë një partneritet pragmatik, ku gjërat si paratë luajnë një rol të madh në cilësinë e jetës që ata mund të ndërtojnë së bashku si çift dhe për familjen e tyre. Nëse ky besim njolloset dhe zbulohen gabime financiare, nga këndvështrimi i tyre mund të ketë pasoja të vërteta për familjen”.

Artikuj të ngjashëm