Brenda familjes më të pasur në botë që fiton 62,000 euro çdo minutë

By

Familja Walton, pasardhësit e themeluesit të Walmart, jetojnë një mënyrë jetese të harlisur, por kanë arritur të shmangin vëmendjen për dekada.

Gjëja e çuditshme në lidhje me Waltons është se edhe pse ata janë familja më e pasur në botë, ata kanë fluturuar kryesisht nën radar për dekada.

Klani janë pasardhësit e Sam Walton, themeluesit të Walmart dhe kanë një vlerë të përbashkët prej rreth 191 miliardë dollarë – ose 157 miliardë dollarë.

Ai dhe gruaja e tij, Helen, patën katër fëmijë – Rob, John, Jim dhe Alice, të gjithë janë miliarderë.

Pas vdekjes së Samit në 1992, Rob mori përsipër detyrën si kryetar, ndërsa John shërbeu si drejtor para se të vdiste në një përplasje aeroplani në mesin e viteve 2000.

Jim dhe Alice nuk janë të përfshirë drejtpërdrejt në drejtimin e kompanisë – megjithëse djali i Jim, Steuart është në bord.

Që nga viti 1962 familja ka gëzuar fitimet e Walmart – i cili eklipsohet vetëm nga Amazon si një shitës me pakicë në të gjithë botën, me më shumë se 11,000 dyqane në 27 vende.

Ajo zotëron zinxhirin e supermarketeve Asda në Amerikë, dhe tregtinë si Seiyu Group në Japoni dhe BestPrice  në Indi.

Sipas agjencisë së lajmeve të biznesit Bloomberg, pasuria e Waltons është në rritje me një normë shokuese.

Në vitin e fundit, familja fitonte 57,000 £ çdo minutë, 3.3 milion £ çdo orë, dhe 82 milion në ditë.

Që kur filluat ta lexoni këtë, perandoria e Walton u zgjerua me 19,000 £.

 

 

Artikuj të ngjashëm