Biletë që kushton deri në 300 mijë dollarë! Fakte interesante për “Met Gala”

By

Met Gala është shumë më tepër se sa një shfaqje e thjeshtë e modës!

Më poshtë mund të kuptoni disa fakte interesante në lidhje me mbrëmjen glamuroze.

Çfarë është Met Gala?

Met Gala është një ngjarje vjetore në Nju Jork për përfitimin e Institutit Metropolitan të Artit dhe Kostumit. Qëllimi i ngjarjes është të mbledhë para për departamentin e veshjeve dhe modës të muzeut. Një qëllim tjetër i Met Gala është të theksojë ekspozitën e përkohshme të modës në muze. Çdo vit, komiteti i Met Gala zbulon temën e Gala e cila shkon së bashku me ekspozitën. Mund të themi me lehtësi se Met Gala është Oskari i modës.

Kush merr pjesë në Met Gala?

Njerëzit kryesorë të modës, muzikës dhe kinemasë janë të ftuar në Met Gala çdo vit. Lista nuk është e qëndrueshme, ajo ndryshon nga viti në vit.

Kush përpilon listën e të ftuarve?

Për të marrë pjesë në Gala, miratimi i Anna Ëintour është një domosdoshmëri.

Met Gala është një nga ngjarjet më të vështira të tapetit të kuq në botë për të gjetur një biletë. Është e pamundur që një i huaj të blejë një biletë për Met Gala pasi ngjarja është vetëm me ftesë. Dhe thashethemet thonë se ekziston edhe një listë pritjeje për të qenë për listën e mysafirëve.

Pra, edhe nëse e kaloni listën e mysafirëve, prapë duhet të merrni miratimin tuaj nga Anna Ëintour pasi ajo është në komitetin Met Gala. Nëse dëshironi të merrni pjesë në Met Gala si markë, shfaqet gjithashtu e njëjta procedurë. Markat zakonisht kanë një tryezë në Gala dhe mund të ftojnë disa të famshëm për tryezat e tyre, por pjesëmarrësit e tyre gjithashtu duhet të marrin miratimin e Ëintour. Dhe nuk mbaron këtu. Biletat vijnë me një çmim.

Çfarë ndodh brenda?

 

Ndoshta pjesa më misterioze e ngjarjes është ajo që ndodh brenda pasi të famshmit shfaqen në tapetin e kuq. Sipas të brendshëmve, kur të pranishmit janë brenda ata së pari vizitojnë ekspozitën para festës së koktejit. Sapo të përfundojnë koktejet, mysafirët kanë një darkë me shfaqje live.

A lejohen fotografitë brenda?

Edhe pse vitet e fundit disa të famshëm kanë postuar selfie në banjë brenda gala, është rreptësisht e ndaluar të bëni fotografi brenda. Qëllimi kryesor i këtij rregulli është të siguroheni që të famshmit të kenë një zonë pa paparacët për t’u argëtuar. Së dyti, për të krijuar një zhurmë rreth Met Gala duke e bërë atë misterioze.

A duhet të visheni sipas temës?

Edhe pse nuk është e detyrueshme të visheni për temën, ajo është shumë e inkurajuar. Në 2018 Met Gala ku tema ishte ‘Trupat qiellorë: Moda dhe imagjinata katolike’, shumica e të pranishmëve janë veshur brenda konceptit të temës.

Sa kushtojnë biletat?

Biletat janë rreth 30,000 dollarë dhe nëse doni një tryezë si markë çmimet janë afërsisht 275,000 dollarë. Festa dhe ekspozita brenda janë të gjitha të sponsorizuara dhe të gjitha tarifat e biletave shkojnë drejtpërdrejt në dobi të muzeut.

Artikuj të ngjashëm