Bashkëshortja e Kobe Bryant padit operatorin e helikopterit që u përplas

By

Ndërsa mijëra u mblodhën në Staples Center të hënën për një shërbim përkujtimor për të festuar jetën e Kobe dhe Gianna Bryant, avokatët për Vanessa Bryant ngritën një proces gjyqësor kundër kompanisë që drejtonte helikopterin që u rrëzua muajin e kaluar, duke vrarë burrin e saj, vajzën dhe shtatë të tjerët.

Image result for kobe bryant vanessa bryant

Ankesa në Gjykatën e Lartë të Los Angeles County kundër Gjykatës Supreme të Islandës Filmore dhe Island Express Helikopterët pretendon se piloti Ara Zobayan, i cili gjithashtu vdiq në përplasjen në Calabasas, nuk arriti të “përdorte kujdesin e zakonshëm në pilotimin e avionit subjekt” dhe ishte neglizhent.

“Helikopterët e të pandehurit Island Express autorizuan, drejtuan dhe / ose lejuan një fluturim me njohuri të plotë se helikopteri subjekt po fluturonte në kushte të pasigurta moti”, thuhet në padi.

Kobe Bryant, vdiq “si rezultat i drejtpërdrejtë i sjelljes nga pakujdesia e Zobayan” për të cilën “kompania është përgjegjëse për të gjitha aspektet.”

Ankesa prej 27 pikësh, e cila gjithashtu emëron pasurinë e Zobayan si të pandehur, kërkon dëmtime kompensuese dhe ndëshkuese. Shuma nuk është e specifikuar.

Avokatët e Vanessa Bryant nuk u përgjigjën menjëherë kërkesave për koment. Bryant përfaqësohet nga Munger, Tolles & Olson dhe Robb & Robb me bazë në Kansas City, e cila është e specializuar në rrëzimet e helikopterëve.

Teri Neville, një avokat që përfaqëson Island Express, nuk pranoi të komentojë padinë.

Burimi: LA Times

 

Artikuj të ngjashëm