Arnold Schwarzenegger e di qartë se si mund të bëhet president i SHBA-së

By

Arnold Schwarzenegger, i cili ka qenë në gojën e të gjithëve që nga publikimi i serialit të tij të ri në Netflix ‘Fubar’ më 25 maj, si dhe një aktor i njohur, kishte një të kaluar si politikan.

Konkretisht, ‘Terminatori’ ishte Guvernator i shtetit të Kalifornisë nga tetori 2003 deri në janar 2011, pas dy mandatesh në detyrë.

Pasioni i tij për politikën daton prej shumë kohësh. Në fakt, Schwarzenegger, i cili është anëtar i Partisë Republikane, u bë i njohur për herë të parë në botë në vitin 1988, kur ai miratoi nënpresidentin e atëhershëm të SHBA-së, George H.W. Bush në një miting.

Në fakt, ai u emërua nga Bush si kryetar i Këshillit për Shëndetin, Fitnesin dhe Sportin, post që e mbajti nga viti 1990 deri në vitin 1993.

Në një episod të fundit të “Kush po flet me Chris Wallace?” Arnie iu përgjigj pyetjes së prezantuesit nëse mendonte se mund të bëhej president.

“Epo, po, sigurisht. Dua të them, unë mendoj se fusha ishte e hapur në 2016. Dhe mendoj se fusha është e hapur tani. Dua të them, mendoni për këtë tani. Kush është atje? Nuk ka vërtet një person që mund t’i bashkojë të gjithë”, tha ai.

“Kush është sot këtu që njerëzit thonë në rregull, ai nuk është shumë i vjetër ose nuk është shumë ky apo ai, apo është kjo sepse tani është një çështje se kë voton kundër se për kë voton.”

Kur Wallace pyeti konkretisht për zgjedhjet presidenciale të vitit 2024, Schwarzenegger u përgjigj: “Absolutisht”.

“Më futni sepse nuk është aspak e vështirë. Unë e shoh shumë qartë se si mund t’i fitoja ato zgjedhje.”

Artikuj të ngjashëm