Arianda Grande publikon një foto të skanuar të trurit të saj, ja si dallon nga truri normal

By

U bënë gati dy vjet që nga bombardimet në Manchester Arena, që u zhvillua në 2017, por Ariana Grande ende ndjen traumën e asaj tragjedie tragjedisë.

Ylli i popit, Ariana 25-vjeçare ndau një fotografi të disa skanimeve të trurit: një krahasim i një truri normal me një truri që përjetoi çrregullime të stresit post-traumatik (PTSD) dhe një tjetër që tregonte disa pjesë të hijëzuara të trurit të saj.

“Qesharake dhe tmerrshme … jo një shaka,” ajo shkroi pranë screenshot që ndau në Instagram Story saj.

Skenimi i Grande, krahasuar me trurin normal, tregon një sasi të konsiderueshme të rajoneve të theksuara, të cilat tregojnë se sa serioze është PTSD e saj. Ndërsa është e paqartë kur ajo kishte skanimin ose saktësisht se çfarë lloj prove ishte kjo, është e mundur të shohësh efektet e PTSD në një skanim të trurit ..

“Studimet e imazhit kanë treguar mosfunksionim në amygdala, hippocampus dhe korteksin paraballor në trurin e njerëzve që kanë PTSD”, thotë Talia Ëiesel, PhD, asistent profesoreshë e psikiatrisë në Shkollën Mjekësore Icahn në Malin Sinai, tregon Health. Ajo shton se skanimet e tjera që tregojnë ndikimin e stresit traumatik në tru mund të përfshijnë një MRI, fMRI, tomografi të pozitronit (PET), dhe tomografi me emetim të një fotoni (SPECT).

Burimi: Health.com

Artikuj të ngjashëm