A mund të jetojë COVID-19 në produktet tona të bukurisë?

By

Si përgjigje ndaj pandemisë COVID-19, OBSH lëshoi ​​udhëzime për pastrimin e pothuajse çdo sipërfaqe, por çfarë lidhje me grimin dhe produktet tona të përditshme për lëkurë? Një studim i fundit zbuloi se gratë përdorin jo më pak se 16 produkte në ditë, duke na bërë të pyesim veten nëse rutina jonë ishte aq e ndjeshme ndaj infeksionit sa trupat tanë.

Për të zbuluar më shumë, u përgjigjën seri ekspertësh për të kuptuar më mirë rrezikun e mundshëm – dhe disa nga përgjigjet e tyre erdhën si befasi.

“Ne nuk dimë shumë për mënyrën se si SARS-CoV-2 (virusi që shkakton COVID-19) ndikon në produktet e bukurisë,” tha Angela Rasmussen, Ph.D., një virologe në Universitetin Columbia. “Viruset kanë nevojë për një qelizë pritëse për t’u riprodhuar në mënyrë që ai të mbijetojë, mirëpo në dallim nga bakteret virusi nuk mbijeton me javë jashtë një organizmi të gjallë,” vazhdoi ajo.

Përgjigja e industrisë së bukurisë ndaj kësaj pandemie ka ndryshuar shumë. Glossier ka mbyllur përkohësisht dyqanet. Ndërsa Sephora anuloi shërbimet brenda dyqaneve dhe inkurajoi klientët të blinin në internet duke ofruar transportim falas. Përgjigja e Morphe ka qenë të ndalojë klientët dhe stafin të përdorin testerat e produkteve, një ndryshim i domosdoshëm sipas Anita Sturnham, M.D., një mjeke e specializuar në dermatologji dhe themeluesja e Dekretit Skincare. “Në mendjen time, ndarja e e grimit me të tjerët dhe përdorimi i testerëve të grimit brenda dyqaneve është një JO e madhe,” konfirmoi ajo.

A mundet COVID-19 të jetojë në produktet tuaja të bukurisë?

Ndërsa është e paqartë saktësisht se sa kohë koronavirusi mbetet aktiv jashtë trupit, studimet kanë raportuar aktivitet diku nga dy orë në nëntë ditë në varësi të sipërfaqes. Ekspertët thonë që jetëgjatësia e saktë e SARS-CoV-2 nuk është testuar në produktet e bukurisë. Dr Rasmussen ofroi një udhëzim të drejtpërdrejtë: nëse kontraktoni koronavirusin, shmangni përdorimin e produkteve dhe përfundimisht shmangni ndarjen e produkteve me njerëzit e tjerë.

Shuting Hu, Ph.D., një shkencëtar kozmetik dhe themelues i produkteve për kujdesin e lëkurës Acaderma, rekomandon krijimin e dy zonave të dallueshme në shtëpinë tuaj: një zonë ndotjeje dhe një zonë të pastër. Kur të ktheheni në shtëpi, “lini të gjitha sendet e kontaminuara (rrobat e jashtme, këpucët, çantat, etj.) Në” zonën e kontaminuar “.” Sidoqoftë, OBSH aktualisht rekomandon njerëzit që janë infektuar të qëndrojnë në shtëpi sa më shumë që të jetë e mundur për të zvogëluar rrezikun e përhapjes së komunitetit.

Sa i përket dezinfektimit të produkteve që tashmë keni në shtëpi, rekomandimet për pastrim aplikohen në paketimin e jashtëm (mund të fshini një shishe locion ose tub buzëkuqi me një antibakterial, p.sh.) por pasi produkti brenda është kontaminuar potencialisht, Dr. Hu na siguroi që çdo produkt në rrezik mund të bëhet përsëri i sigurt nëse lihet i paprekur për disa ditë. Virusi nuk do të mbijetojë në të gjithë përbërësit, shtoi Dr. Rasmussen. Detergjentët dhe produktet me përmbajtje të lartë të alkoolit, si pastruesit dhe tonifikuesit, e bëjnë virusin joaktiv. Por meqenëse kremrat zakonisht formulohen me më pak alkool, ato në teori mund të jenë më të ndjeshme ndaj ndotjes.

Burimi: Yahoo

Artikuj të ngjashëm