A mund të funksionojnë marrëdhëniet me distanca të gjata?

By

Pra ju keni rënë në dashuri me dikë që jeton në një qytet ose shtet tjetër. Pavarësisht nëse u takuat në internet ose gjatë pushimeve (mënyra se si u takuat nuk është pika këtu), pyetja është çfarë bëni tani? A mbështeteni dhe vazhdoni ta lini lidhjen të rritet, apo ta ndërprisni atë? Sa i përkushtuar jeni ndaj këtij personi? A do të kishit menduar ndonjëherë të lëvizni nëse gjërat bëhen super serioze? Këto janë vetëm një pjesë e vogël e gjërave për të menduar kur mendoni për një lidhje në distance.

Për të na folur me një pasqyrë profesionale, ne kontaktuam Michelle Afont, eksperte të marrëdhënieve, avokate divorci dhe autore, puna më e fundit e së cilës është “The Dang Factor” për të ndarë mendimet e saj se si të krijohet një marrëdhënie në distanca të gjata.

“Në varësi të fazës së marrëdhënies që jeni, absolutisht! Për sa kohë që ndiheni rehat dhe nuk ka çështje mosbesimi, takimi në distancë mund të jetë mjaft emocionues dhe t’ju ndihmojë të mbani shkëndijën gjallë. Me sa u tha, është jetike që planifikimi të bëhet në mënyrë që të shihni njëri -tjetrin në baza të rregullta. Nëse përpiqeni të takoheni në distanca të gjata dhe e shihni njëri-tjetrin herë pas here, kjo nuk do t’ju çojë askund dhe nuk do të jetë i suksesshëm. Gjithashtu e rëndësishme që të dy palët të angazhohen për marrëdhënien.

“Në çdo marrëdhënie në distancë, do të vijë një pikë ku duhet të merren vendime. Me fjalë të tjera, nëse martesa ose fëmijët janë në të ardhmen tuaj, të qenit në distancë nuk do të ishte praktike. Në një moment, do t’ju duhet të krijoni ‘bazën tuaj’ dhe të krijoni një marrëdhënie gjeografike më tradicionale”.

Gjëja më e mirë që mund të bëni është t’i besoni ndjenjave tuaja dhe të vazhdoni me të, pavarësisht nëse kjo po i jep fund komunikimit sepse nuk e shihni veten ose partnerin tuaj të mundshëm duke u zhvendosur, ose nga ana tjetër, duke marrë një shans dhe duke jetuar në këtë moment dhe reciprokisht duke vendosur për të kuptuar logjistikën ndërsa gjërat përparojnë. Thellë brenda do të dini se cili opsion është më i miri për ju.

Artikuj të ngjashëm