A janë të lumtur njerëzit që bëjnë gjumë?

By

Adhuruesit e gjumit të maceve, do të jeni të emocionuar me këtë lajm. Rezulton se dremitjet e shpejta që bëni nuk ju bëjnë më dembelë. Në vend të kësaj, dremitja ju bën të lumtur.

Është tashmë e njohur se koha që kalojmë duke fjetur është koha kur trupi punon më shumë për ta riparuar. Pushimi i mirë ndihmon në reduktimin e sëmundjeve të zemrës dhe rritjen e produktivitetit ditor. Gjumi, të cilat zakonisht shmangen për shkak të stigmës së tyre të keqe, po provojnë të kenë përfitimet e tyre.

Sipas shkencës, njerëzit që bëjnë sy gjumë janë më të lumtur.

Sipas profesorit Richard Wiseman, i Universitetit të Hertfordshire, “Hulumtimi i mëparshëm ka treguar se dremitjet më pak se 30 minuta ju bëjnë më të fokusuar, produktiv dhe kreativ, dhe këto gjetje të reja sugjerojnë mundësinë joshëse që ju mund të bëheni më të lumtur vetëm duke marrë një sy gjumë të shkurtër. Në mënyrë të ngjashme, dremitja më e gjatë shoqërohet me disa rreziqe shëndetësore dhe, përsëri, kjo është në përputhje me rezultatet”.

Ky studim u krye në përgatitje për Festivalin Ndërkombëtar të Shkencës në Edinburg dhe përfshiu 1000 pjesëmarrës të cilët iu përgjigjën një sondazhi në internet në lidhje me zakonet e tyre të gjumit. Bazuar në përgjigjet e tyre, pjesëmarrësve iu dha një pikë lumturie.

Gjetjet treguan se njerëzit që bënin dremitje të shkurtër gjatë ditës shënuan mesatarisht 3.67 nga 5 pikë në shkallën e lumturisë. Ata që nuk dremitën shënuan 3.52 dhe ata që bënin dremitje të gjata shënuan 3.44.

Dhe kur shikonin se çfarë ndjenin në të vërtetë për lumturinë e tyre, 66 për qind e njerëzve që bënin dremitje të shkurtër thanë se ishin të lumtur, ndërsa vetëm 56 për qind e atyre që dremitën gjatë thanë se ishin të lumtur.

Në përgjithësi, këto raporte theksuan një lidhje të rëndësishme midis mirëqenies dhe dremitjes më të shkurtër.

Artikuj të ngjashëm