A e vodhi Lady Gaga këngën “Shallow” në filmin “A Star Is Born”?

By

Një kantautor po kërcënon Lady Gaga me gjyq, duke pretenduar se vija melodike nga një prej këngëve të tij ishte vjedhur për një këngë në filmin A Star Is Born.

Kantautor  Steve Ronsen ka kërcënuar të ngrejë një proces gjyqësor kundër këngëtares, e cila shkroi këngën bashkë me Andreë Wyatt, Anthony Rossomando dhe Mark Ronson, e që fitoi çmim në Oscars.

Ronsen ka pohuar se një vijë melodike nga kënga e tij e vitit 2012, Almost ishte vjedhur për melodinë e Shalloë.

Avokati i Gaga, Orin Snyder, rrëzoi akuzën dhe lëshoi një deklaratë, të marrë nga Entertainment Tonight dhe Page Six, në emër të këngëtares 33-vjeçare. “Zoti. Ronsen dhe avokati i tij po përpiqen të fitojnë para nga një artist i suksesshëm, ”tha Synder.

“Është e turpshme dhe e gabuar,” shtoi ai. “Unë e përshëndes Lady Gaga për guximin dhe integritetin për t’u ngritur në emër të artistëve të suksesshëm që e gjejnë veten mes akuzave të tilla. Nëse Z. Shirian do të vazhdojë me këtë akuzë, Lady Gaga do ta luftojë atë me forcë dhe do të mbizotërojë. ”

Në deklaratë, Snyder gjithashtu shkruajti se “muzikologë të shumtë” me të cilët ata kontaktuan “nuk gjetën asnjë ngjashmëri vepruese midis dy këngëve”.

“Edhe muzikologu i vetë Shirian e pranoi se përparimi i përgjithshëm i tre notave është i pranishëm në shumë këngë të tjera, e po ashtu edhe në këngën e klientit të tij,” tha ai.

 

Artikuj të ngjashëm